Nova pobjeda Sesveta u Jelkovcu, pao je i Poreč

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2023. 8:44:54
Nova pobjeda Sesveta u Jelkovcu, pao je i Poreč

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U posljednjoj utakmici 7. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka sinoć su Sesvete pobijedile Poreč 29:27 (18:15) i potvrdile status treće momčadi prvenstva.



Zanimljiviju i zrno neizvjesniju utakmicu od očekivane ponudili su sinoć u Jelkovcu rukometaši Sesveta i Poreča. Utakmicu su bolje otvorili gosti te se prvi odvojili na minimalnu prednost, ali jako brzo Sesvećani okreću prednost na svoju stranu. Tako je u 15. minuti bilo 10:6 za domaćina koji na predah odnosi pogodak manje, odnosno +3 (18:15). 


U nastavak dvoboja, domaćin ulazi još čvršće i odlučnije što mu donosi i povećanje prednosti. U 36. minuti Sesvete su imale +7 (23:16). Teške noge domaćina nakon treće utakmice u šest dana dolaze na naplatu, pa tako u 49. minuti gosti dolaze na -2, ali ipak dalje od toga nije išlo. S dva pogotka razlike završio je i susret, odnosno s rezultatom 29:27.


Nikola Finek i Davor Gavrić postigli su po šest pogodaka svaki za pobjedničku momčad, no, čini se da je u ovoj utakmici upravo obrana obavila veći dio zadatka.


Slijede dva dana odmora, a onda u srijedu najteža utakmica protiv europske momčadi PPD Zagreba.


Izjave


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Ovu smo utakmicu izvukli malo na mišiće. Nismo imali niti tečan napad niti tolko tečnu obrtanu, ali nemam ja tu što zamijeriti igračima. Ovo nam je treća utakmica u 6 dana i definitivno nam je danas došao taj umor na naplatu. Vidjelo se da su nam noge teške, da nemamo lakoću igranja koju smo imali zadnjih nekoliko utakmica. Sada se moramo odmoriti jer već za tri dana imamo najtežeg protivnika u našem prvenstvu, Zagreba za kojeg se moramo isto tako dobro pripremiti, no, moramo prije svega odmoriti ekipu. Nadam se da će se regenerirati u naredna dva dana.


Davor Gavrić, igrač MRK Sesvete

Osjetilo se u današnjoj utakmici da imamo teške noge. Prvih pet minuta trebalo nam je da se malo pokrenemo, tu smo gubili, onda smo uhvatili ritam, odvojili se i na poluvremenu je bilo mislim tri razlike za nas s čime smo mogli biti koliko - toliko zadovoljni obzirom kak je utakmica išla. Drugo poluvrijeme smo super otvorili je smo bili motivirani da napravimo razliku, pa da se možemo odmoriti, ali nisu se dali. Bili smo se odvojili na pet - šest, ali su se vraćali, nisu nam dali mira, no srećom obrana je tu izvukla i naš Stipe Purić s nekoliko važnih obrana kad je trebalo. Sad se trebamo odmoriti koliko stignemo, a onda nam u srijedu stiže PPD.




Sesvete: Filip Perić (7), Stipe Purić (6); Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 1, Nikola Jelovčić 2, Zatko Raužan 4, Josip Tomić, Ivan Dumenčić 3, Filip Turčić 2 (1), Patrik Hršak 5, Mislav Šuker, Mario Zakić, Davor Gavrić 6, David Štrković, Nikola finek 6 i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account