Novi poraz Sesveta u Ligi za ostanak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2019. 0:30:43
Novi poraz Sesveta u Ligi za ostanak

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 4. kolu Premijer lige za ostanak u subotu u sportskoj dvorani Jelkovec Varaždin je pobijedio Sesvete s 29:26 (16:13).



Subotnje lijepo sunčano vrijeme izuzetno pogodno za boravak na otvorenom nije djelovalo motivirajuće na posjetu utakmici u vrlo neadekvatnom terminu od 17,30, a osim toga sunčevo svjetlo koje je osvjetljavalo dijelove terena zadavalo je izuzetno puno problema igračima. Daleko pogodniji bio bi u ovo doba dugog dana kasniji predvečernji termin. 


No, koliko je sunce smetalo jednima, toliko i drugima i na to se ne treba izvlačiti. Jednostavno, Sesvećanima ne ide, a s druge strane Varaždincima je u nastavku prvenstva krenulo, pa su tako u četiri dosadašnje utakmice lige za ostanak u pobijedili u svima. I na terenu se činilo da su motiviraniji od domaćina. Na ovoj utakmici nije bilo Mateja Mudrinjaka, koji je prethodne dvije utakmice iznimno dobro branio, ali niti Vite Bahtijarevića, jednog od motora Sesveta. Stoga je trener Davor Dominiković dao priliku mlađima, a neki su, kao primjerice Davor Kocen to iskoristili vrlo dobro, pa je tako mladi David Kocen na kraju s pet pogodaka bio najbolji gol geter Sesveta.


Domaćinima nije išlo, nisu niti jednom od početka utakmice bili u vodstvu, dok su Varaždinci u 45. minuti imali i 8 pogodaka prednosti (17:25). Do kraja utakmice Sesvećani su uspjeli tek sniziti razliku na -3.


Sesvete su i nadalje u vodstvu na tablici isključivo zaslugom prenošenja najviše bodova iz skupne faze natjecanja. Ne treba se bojati ispadanja, ali od četiri utakmice samo jedna pobjeda i to u gostima prilično je slab omjer. Slijedeći vikend nema utakmice, a potom 21. travnja Sesvećani gostuju kod Rudara.



MRK Sesvete: Ivan Panjan (5/26), Marko Pranjić (6/14); Neven Grgurić 1, Mislav Šuker, Nikola Jelovčić 1, Marko Šehić 2, Toni Ezgeta 1, Mislav Perković, Nikola Mirosavljević 3, Marko Jurakić, Marko Mihaljević 4, Darko Mršić 2, David Kocen 5, Leon Strbad 2, Krešimir Krešić 3, Davor Gavrić 2.


Trener: Davor Dominiković



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account