Pobjeda MRK Sesvete u Jelkovcu za dobar ulazak u sezonu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2023. 8:45:28
Pobjeda MRK Sesvete u Jelkovcu za dobar ulazak u sezonu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Rukometaši Sesveta pobijedili su u Jelkovcu momčad Moslavine koja je do pred kraj pružala jak otpor.




U 3. kolu Paket24 Premijer lige Sesvete su, moglo bi se reći, bez većih teškoća pobijedile Moslavinu 30:23 (17:12), što je njihova druga pobjeda ove sezone, no, Moslavina je pružila jači otpor negoli se to vidi po rezultatu. Tome su svakako pridonijela čak četvorica igrača Sesveta koji su do prošle sezone igrali u našoj momčadi.


Većim dijelom bila je to jednosmjerna utakmica, gosti nisu vodili ni u jednom trenutku, tek su u prvom poluvremenu uspjeli stići na minus jedan, no do kraja prvog dijela domaći su podizali prednost i na odmor se otišlo s +5 za vrstu Silvija Ivandije - 17:12.


U nastavku nekoliko grešaka domaćih i gosti su uspjeli  još nekoliko puta ozbiljnije zaprijetiti što je do kraja uozbiljilo domaće rukometaše. U posljednjoj četvrtini su tako napravili niz od 9:4 i na kraju uvjerljivo slavili 30:23. Ovog puta treba posebno istaknuti golmana Sesveta Filipa Perića koji je imao svoj dan s 11 obrana. 

Treba reći i to da je Silvio Ivandija rotirao cijelu momčad pa je čak 13 igrača Sesveta bilo među strijelcima. Po četiri su postigli Josip Turčić, Davor Gavrić i Matej Ćuk. 


Izjave nakon utakmice:

Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

U tri utakmice ostvarili smo dvije pobjede i poraz protiv Zagreba, pa bismo mogli reći da je ovo uspješan početak sezone. Možda još nismo na željenoj, optimalnoj razini, imamo i neke ozlijeđene igrače, recimo golman Prpić je ozlijedio skočni zglob... Neke stvari nam se poklapaju u dobrim našim trenucima, tada izgledamo dobro, pa onda taj period znamo izgubit. No, ekipa u pristupu djeluje vrlo dobro. Ipak nekada malo moramo spustit ručnu, malo bolje povući polukontru i mislim da će onda to biti puno bolje.


Filip Perić, igrač MRK Sesvete


Bila je dobra utakmica, dobar protivnik, uostalom nekoliko naših dečki iz prošle sezone igra u Moslavini. Sedam razlike, mislim da je zasluženo, dobro mi je danas išlo (u obranama op.a.) i trebala je ovakva jedna utakmica i meni.

Sezonu smo otvorili s dvije pobjede protiv ekipa koje smo očekivali dobiti i nadam se da ćemo u tom ritnu nastaviti, dakle pobjeđivati u onim utakmicama koje moramo pobijediti.


Sesvete: Filip Perić 1 pogodak, 11 obrana, Leo Branko Sunajko;   Patrik Hršak 3, Nikola Jelovčić 3, Ivan _Dumenčić 3 (3), Josip Tomić, Filip Turčić 4 (2), Zlatko Raužan 1, Mislav Šuker, Davor Gavrić 4, Karlo Godec 3, David Štrković 1, Nikola Finek 1, Matej Ćuk 4 i Josip Topić 2

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account