Prva Vorijeva pobjeda na klupi Sesveta, sinoć u gostima pobijeđen Varaždin

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2023. 8:45:10
Prva Vorijeva pobjeda na klupi Sesveta, sinoć u gostima pobijeđen Varaždin

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska slika

Pobjedom u Varaždinu protiv istoimene momčadi, rukometaši Sesveta učvrstili su se na drugoj poziciji odmah iza Zagreba, a novi trener Igor Vori startao je pobjedom, Varaždin - Sesvete 31:37 (14:20)




Nakon šoka početkom tjedna na klupi Sesveta i naglog odlaska Silvija Ivandije, na trenersku poziciju uskočio je dotadašnji sportski direktor Sesveta Igor Vori i već u svom sesvetskom debiju ostvario značajnu pobjedu u gostima kod vrlo dobre momčadi Varaždina.


Sesvete su od početka susreta nametnule svoj ritam i vodile. Varaždinci su se hrabro držali u prvoj četvrtini, ali su onda zaredali s nekoliko promašaja.  Gosti su zaigrali snažnije, razbanio se i golman Sesveta Filip Perić koji je uz 11 obrana postigao i pogodak sa svog gola na prazni protivnički, a domaća obrana nije imala rješenja za sjajni vanjski trojac gostiju: Patrik Hršak – Josip Tomić – Davor Gavrić. A sesvetska krila Filip Turčić i Nikola Finek uz Davora Gavrića najefikasniji strijelci pogađali su bez promašaja, pa je jasno zašto su Sesvećani u prvom poluvremenu postigli čak 20 pogodaka i na odmor otišli s +6 razlike.


Niti u nastavku nisu gosti smanjili tempo. Dapače. Tko god je dobio priliku, kao da se nastojao dokazati novom treneru.  Pogađali su rukometaši Sesveta iz svih pozicija pa Varaždinu nisu puno pomogle promjena vratara i obrane, ali ni nova – stara prinova Fabijan Grubišić. Unatoč toga što nije igrao, iako je bio na klupi najbolji i najiskusniji Ivana Dumenčić, a u sastavu i dalje nema mladog, agilnog, ali već dokazanog strijelca Aleksandra Čaprića koji su ozlijeđeni, ostvarena je uvjerljiva pobjeda kod, gotovo sigurno ove sezone izravnog konkurenta za drugo mjesto Lige A.


Sesvećani su u sedmoj utakmici ove sezone stigli do pete pobjede. Po sedam pogodaka postigli su Nikola Finek, Filip Turčić i Davor Gavrić.


Već danas naši rukometaši lete za Azerbajdžan gdje u subotu igraju uzvratnu utakmicu protiv tamošnje momčadi Kür koju su, podsjetimo, prošlu subotu dobili s 15 razlike.


Sesvete: Filip Perić (11) + 1, Marko Prpić; Patrik Hršak 5, Nikola Jelovčić 3, Ivan Dumenčić, Josip Tomić, Filip Turčić 7 (4), Zlatko Raužan, Mislav Šuker, Davor Gavrić 7, David Štrković, Nikola Finek 7, Mihael Udvočić, Matej Ćuk, Vito Salaj i Josip Topić 1

Trener: Igor Vori



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account