Sesvete sinoć u Jelkovcu teško porazile azerbajdžanski Kür

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2023. 11:28:40
Sesvete sinoć u Jelkovcu teško porazile azerbajdžanski Kür

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 2. kolu Europskog kupa Sesvete su u subotu navečer uvjerljivo s 30:15 (12:10) porazile prvaka Azerbajdžana Kür.



Kür, momčad iz Azerbajdžana, naftom, plinom i novcima prebogate istočnoeuropske države između obala Crnog mora i Kaspijskog jezera za koji igra najmanje Azera, a čak 11 stranaca došla je u Sesvete samo s devetoricom igrača zato što dvojica ruskih i trojica nigerijskih igrača nisu mogli dobiti vize za ulazak na teritorij Europske unije (Hrvatske), no to nimalo ne umanjuje uspjeh Sesvećana. Da trojica Srba od kojih jedan golman koji je u prvom poluvremenu gotovo sve obranio, te dvojica Crnogorca u momčadi Küra znaju igrati rukomet vidjelo se u prvom poluvremenu kad su se domaćini prilično mučili, kao da su imali neko strahopoštovanje prema protivniku. Ipak, rezultatski je to završilo s 12:10 u korist Sesveta.


Nakon grča iz prvog poluvremena kad se naši strijelci nisu baš iskazali, u nastavku potpuno drugačija priča. Domaći su zaigrali poletno, lepršavo, povremeno izuzetno atraktivno, a gosti su se energetski potrošili, te je razlika u pogotcima samo rasla. U jednom je trenutku iznosila čak 16 pogodaka razlike, a na kraju je završila s +15 što bi, nadamo se, trebalo biti dovoljno za uzvrat uz obalu rijeke Kür koji se igra već narednu subotu. 


U ovoj su utakmici Sesvećani imali dvojicu junaka, jedan je već uobičajeno golman Filip Perić koji je imao nevjerojatnih 17 obrana što se u europskim utakmicama rijetko viša uz uspješnost od 56% što je također izuzetan podatak.

Drugi junak je Filip Turčić koji je postigao čak 11 pogodaka, no, u drugom poluvremenu cijela je momčad zaslužila sve pohvale. 


Nakon utakmice trener Silvio Ivandija bio je zadovoljan rezultatom i igrom u drugom poluvremenu no, za prvo je imao zamjerke ekipi. "Nije bi jasno što se to dogodilo, igrali su kao u nekom grču, a nepotrebno, jer već se tada vidjelo da smo bolji i da samo trebamo odigrati svoju igru. No, sredili smo se i onda smo u drugom poluvremenu zaigrali kako smo se dogovorili", rekao nam je Ivandija, napomenuvši na naše pitanje o uzvratnoj utakmici i njihovoj cjelokupnoj ekipi da se unatoč povratka u njihov sastav Rusa i Nigerijaca nemamo čega bojati, treba odigrati dogovoreno i to je to.


Uzvrat  u Azerbajdžanu je naredne subote u gradu Mingečeviru u 16 sati po lokalnom vremenu.


Sesvete: Filip Perić (17), Marko Prpić, Leo Branko Sunajko; Patrik Hršak 2, Nikola Jelovčić 1, Josip Tomić 5, Filip Turčić 11 (4),  Zlatko Raužan 1, Mislav Šuker, Davor Gavrić 3, Karlo Godec, David Štrković, Nikola Finek 3, Matej Ćuk 4, Vito Salaj i Josip Tomić

Trener: Silvio vandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2024. 10:51:55

Create Account