Sesvete uvjerljivo savladale Labinjane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.3.2019. 11:48:21
Sesvete uvjerljivo savladale Labinjane

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U posljednjem kolu skupne faze natjecanja Premijer lige u subotu navečer Sesvete su na krilima fantastičnog golmana Ivana Panjana pobijedili  Rudan 24:17 (13:9).



U 18. kolu Premijer lige u puno tvrđoj utakmici negoli konačni rezultat to pokazuje Sesvećani su u sportskoj dvorani Jelkovec pred oko 300 navijača pobijedili dobru momčad Rudan Labin od koje su prije desetak dana također u Jelkovcu u utakmici kupa izgubili pogotkom gostiju u posljednjoj sekundi.


Vidjelo se da su igrači, a osobito trener Davor Dominiković itekako željni pobjede i osvete. Na početku nije krenulo dobro, promašena su dva sedmerca i gosti vode s 2:0. Srećom, to je bilo sve što se tiče njihovog vodstva. Utakmicu je karakterizirao mali broj pogodaka i čvrsta obrana. Tako su domaći rukometaši postigli prvi pogodak tek u 8. minuti utakmice. Do sredine prvog poluvremena igrao se gol za gol, a potom su se Sesvećani ipak uspjeli odmaknuti i doći do + 4 na kraju prvog poluvremena (13:9).


Na početku drugog poluvremena ponovo smo krenuli lošije i Labinjani su nizom od tri pogotka došli na samo gol zaostatka. Užasno ljut trener Dominiković koji je zaradio čak i sudačku opomenu radi rotaciju momčadi nakon čega  slijedi serija Sesveta od četiri  pogodaka za  17-13. Gosti pokušavaju to sustići, stižu dva puta na dva razlike, no bliže više nisu mogli. Dominiković na posljetku daje priliku i mlađim igračima. Svakako trebamo napomenuti da u momčadi nije bilo dvojice standardnih prvotimaca, Vite Bahtijarevića koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći, te Toni Ezgeta koji ima sportsku ozljedu, no vrlo dobro su ih zamijenili Darko Mršić i Krešimir Krešić.


Neslužbeno igrač utakmice svakako je bio fantastični golman Sesveta Ivan Panjan koji je obranio 14 udaraca gostiju iz 30 pokušaja što je gotovo 47% obrane i doista je to fantastičan rezultat. Izvrstan bio je i kapetan Neven Grgurić koji je postigao 7 golova. 


U Vinkovcima je Spačva pobijedila Rudar iz Ruda te potvrdila nastup u Ligi za prvaka, dok naši se sada Sesvećani okreću  Ligi za ostanak gdje u nastavak natjecanja kreću s prvog mjesta i 14 osvojenih bodova. Rudan, Zamet i Gorica imaju po 10 bodova, Rudar 9, a Varaždin samo 7. Vjerujemo da neće biti problema u gri i rezultatima, te da je ostanak u elitnom hrvatskom rukometnom rangu gotovo siguran.


Na kraju dodajmo da je od prošle prvenstvene utakmice klub u programu za navijače na utakmici angažirao  nastup svojih navijačica, Cheer leadres kluba Lana koje će klub na domaćim utakmicama pratiti i ubuduće, te biti dodatna atrakcija. 


SESVETE – RUDAN LABIN 24:17 (13:9)


MRK Sesvete: Ivan Panjan (14/30), Marko Pranjić; Neven Grgurić 7, Mislav Šuker, Marko Mihaljević 2, Marko Šehić 2, Mislav Perković 4, Nikola Mirosavljević 3, Patrik Gramnjak, Marko Jurakić, Nikola Jelovčić, Darko Mršić 3, Leon Strbad, Krešimir Krešić 3, Alen Šušnja, Fran Zadro.


Trener: Davor Dominiković



RUDAN LABIN: Vlačić, Dukić, Mileta 5, Gajica, Lovrinović, Juričić, Vozila 1, Ratkajec, Štingl, Kostić 1, Ćopić, Griparić 1, Miličević 1, Marić 6 (2), Puljić 2

Trener: Boris Milevoj



Rezultati 18. kola:



Tablica:





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account