Silvio Ivandija, trener koji je sesvetski rukomet vinuo u Europu, jučer je napustio Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2023. 14:25:34
Silvio Ivandija, trener koji je sesvetski rukomet vinuo u Europu, jučer je napustio Sesvete

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Silvio Ivandija najtrofejniji je trener sesvetskog rukometa, Muški rukometni klub Sesvete vinuo je u Europu, pa odlučio otići.



Siki, kako su ga zvali mnogi, ne samo prijatelji veliki je čovjek. Ne samo po konstituciji, nego i po karakteru, ponašanju, odnosno prema poslu i općenito ljudskosti. Stasiti Slavonac, iskusan trener koji je u svojoj karijeri vodio mnoge sastave, jedno vrijeme čak i Zagreb, bio je pomoćnik Lini Červaru, a hrvatske kadete doveo do europskog zlata prihvatio se sesvetske klupe u nezgodnom trenutku.


Ivandija je preuzeo Sesvete početkom studenog 2019. godine od Davora Dominikovića u tadašnjoj velikoj rezultatskoj krizi i s posljednjeg mjesta uspio ostvariti ostanak u Premijer ligi. Naredne godine već je uspio momčad uvesti u Ligu za prvaka, a potom tri godine za redom njegov sastav igra europske utakmice u Europskom kupu gdje je prošle godine sa svojom momčadi stigao do četvrtfinala, što je do sada najveći uspjeh sesvetskog rukometa. Na domaćoj rukometnoj sceni nametnuo je Sesvete kao treći hrvatski rukometni klub odmah nakon kvalitetom i proračunom još uvijek nedodirljivih Zagreba i Nexe-a.  Ivandija se tako prometnuo u jednog od najvećih hrvatskih rukometnih trenera. 


A što je s naglom ostavkom i njegovim odlaskom iz Sesveta. "Ma ništa, doista se radi o osobnim razlozima, sad se vraćam doma, treba mi  malo i obiteljskog života, malo se prošetati po Osijeku, pa ćemo vidjeti što i kako dalje", skromno nas, kao i uvijek do sada Siki pokušava uvjeriti u razloge svog odlaska kao i neminovnost takvog poteza. Pa, kad bolje promislimo, najveći su znali kada treba otići kao Janica na vrhuncu karijere. Ivandija je, nadajmo se, još daleko od svog vrhunca, ali čini se da je ovo bio njegov sesvetski vrhunac i očito je da će ovaj naprasni odlazak djelovati šokantno na momčad. Nadajmo se pozitivno. 


"Mi smo prijatelji i osobno i kroz sport i nikakvog udara sa strane uprave na njega nije bilo, a ja se nadam da će se on (Ivandija op.a,), ponovo jednog dana i vratiti. Tako smo se rastali, tako se rastao i on s ekipom i ja mu želim sve najbolje u daljnjem osobnom i poslovnom životu", rekao nam je predsjednik kluba Josip Ćurković. Nadodao je da je prijatelj i s Igorom Vorijem koji će na klupi zamijeniti Ivandiju, no, kako reče, samo tako dugo dok ima rezultate. "Surov je to sportski život, osobito trenerski, a vrhunski profesionalci to dobro znaju, tako da je jasno kakva su pravila", zaključio je predsjednik Ćurković.


Dakle u cijelom svijetu poznati Sesvećan Igor Vori nakon svjetske igračke karijere u kojoj je osvojio gotovo sve, a potom i trenerskog posla ( bio trener Zagreba, sjedio je na klupi njemačkog Grosswallstadta i juniorske reprezentacije), dolazi na klubu Sesveta nakon što je u zadnje vrijeme bio sportski direktor kluba. Nadajmo se da će Vori, koji dolazi u nezgodnom trenutku večerašnjeg gostovanja u Varaždinu, uspjeti konsolidirati momčad u kojoj su se primijetili već prvi znakovi zasićenosti, te ih motivirati na najbolju mogući igru do sad i pobjedu teškog protivnika koji drži iza Sesveta treće mjesto.  


Inače, Ivandija je nakon dolaska u Sesvete početkom studenog 2019. g. kao svoj debi na klubi vodio momčad upravo protiv Varaždina u Jelkovcu i do svoje prve pobjede. A ukupno je na klupi Sesveta u 121 utakmici ostvario 76 pobjeda (uključujući i europske), ima 10 remija i tek 35 poraza uglavnom od  najjačih sastava.  

Siki sretno!


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2024. 10:51:55

Create Account