Susjedski rukometni derbi ipak pripao Dubravi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2018. 13:00:33
Susjedski rukometni derbi ipak pripao Dubravi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 8. kolu Premijer lige rukometaši Sesveta dočekali su susjede iz Dubrave od kojih su izgubili s 33:29 (17:14), piše tajnik kluba Marko Ćurković.



U 8. kolu Premijer lige ugostili smo susjede iz Dubrave s kojima smo prije utakmice bili bodovno poravnati na vrhu ljestvice. Derbi je izazvao velik interes gledatelja te se tražilo mjesto više u sesvetskoj Gimnaziji, a Planet Sport je izravno utakmicu prenosio i na TV ekranima.


Utakmicu smo otvorili odlično i u 10. minuti smo imali prednost 7-4. Nakon toga su se zaredali promašaji iz izrađenih pozicija i gosti su ubrzo izjednačili. Do poluvremena smo nastavili s lošom realizacijom, a obrana je imala problema s pivotima Dubrave. Na odmor se otišlo s rezultatom 17-14 za protivnike. Otvaranje drugog poluvremena bilo je katastrofalno – u napadu su se zaredali promašaj za promašajem, a napad Dubrave je bio efikasan u igri 7 na 6, te je nakon prvih 10 minuta zaostatak porastao na 8 razlike. Pred kraj utakmice smo uspjeli ublažiti poraz, ali pobjeda Dubrave nije dolazila u pitanje. Završilo je 29-33.


Iako obrana i vratari nisu bili na razini, napad je bio dobar većinu utakmice i dolazilo se do dobrih pozicija za šut, no nažalost realizacija je bila vrlo loša – posebice s krilnih pozicija. Također, nedostajalo je i malo sportske sreće, jer se puno lopti odbijalo ravno protivnicima u ruke. Ipak, rukometaši Dubrave su iskoristili naše slabije izdanje i apsolutno zasluženo došli do pobjede koja ih je odvela na vrh ljestvice.


U našim redovima najbolji pojedinci su bili Vito Bahtijarević i Leon Strbad koji su zabili svaki po 6 golova, a vrlo dobar je bio i Nikola Mirosavljević s 5 pogodaka iz 5 pokušaja (zbog ozljede napustio igru u prvom poluvremenu).


Nakon 8. kola Premijer lige na vrhu se nalazi Dubrava s 14 bodova, Umag ima 13, a mi smo s 12 bodova na trećem mjestu. Idući vikend gostujemo u Labinu kod RK Rudana.


MRK Sesvete: Ivan Panjan (3), Matej Mudrinjak (1); Neven Grgurić 3, Mislav Šuker, Matej Semren, Toni Ezgeta 4, Lovro Šprem, Mislav Perković, Nikola Mirosavljević 5, Marko Jurakić 4, Marko Mihaljević, Alen Šušnja, Vito Bahtijarević 6, Darko Mršić 1, Marko Šehić, Leon Strbad 6.


Trener: Davor Dominiković


Rezultati 8. kola:


Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account