U grotlu Istambula rukometaši Sesveta izgubili od Bešiktaša na sedmerce i oprostili se od Europe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2023. 11:41:26
U grotlu Istambula rukometaši Sesveta izgubili od Bešiktaša na sedmerce i oprostili se od Europe

Foto: Beşiktaş Safi Çimento, web: https://bjk.com.tr/en/team/23/

Nakon 60 minuta utakmice u Istambulu rezultat je bio istovjetan u Sesvetama, 34:27 za domaćine, pa je odluka pala nakon sedmeraca.



Rukometaši Sesveta pokleknuli su u 3, kolu EHF Europa kupa u Istambulu od Bešiktaša Safi Cimenta 38:29, ali tek nakon sedmeraca i oprostili se od Europe za ovu sezonu.


Sesvećani su se dobro držali većim dijelom prvog poluvremena, u jednom trenutku imali su i pogodak prednosti, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 4 razlike u korist domaćina (17:13). 


U nastavku pakao od utakmice, domaćini nošeni fanatičnom podrškom publike grade prednost iako na samom početku drugog poluvremena gosti otvaraju serijom 3:0, no to nije bilo dovoljno.  Polako raste prednost Bešiktaša, dostižu 7 prednosti, a desetak minuta prije kraja solidan vratar Sesveta Filip Perić s 9 obrana, dvije više od domaćih vratara dobiva izravan udarac loptom u glavu, međutim makedonske sutkinje to ne kažnjavaju crvenim kartonom, kako to inače nalažu propisi. Slično se dogodilo i u Sesvetama. Umjesto Perića na gol staje Marko Prpić koji u posljednjim sekundama susreta brani sedmerac i razlika ostaje sedam odnosno nula. Prilikom raspucavanja sedmeraca domaći postižu četiri pogodaka, Sesvećani dva. 


Najbolji Sesvećan svakako je bio Davor Gavrić koji je postigao čak 11 pogodaka, a s Hrškom i njegovih 7 postigli su zajedno više od polovice pogodaka Sesveta. 


Sesvete su izgubile od turskog prvaka i povremenog sudionika Lige prvaka, europske momčadi s nekoliko međunarodnih izvrsnih igrača, te ono što je najvažnije, budžetom nekoliko puta većim od sesvetskog, a to ipak čini razliku. 


Ovo je oproštaj od europskih utakmica za ovu godinu, Bešiktaš je bo jako dobra škola i sad je vrijeme za okrenuti se domaćem prvenstvu i obraniti na proljeće treće mjesto za narednu europsku sezonu. 


Sesvete: Filip Perić (9), Marko Prpić (1);  Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić 2, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 1, Filip Turčić 4 (4), Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker, Davor Gavrić 11, Karlo Godec, David Štrković, Nikola Finek, Matej Ćuk i Josip Topić

Trener: Igor Vori


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account