Bandić danas u Sesvetama o prometu i groblju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.1.2021. 19:09:59
Bandić danas u Sesvetama o prometu i groblju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas sa suradnicima Sesvete kako bi novinare obavijestio o tome što se u Sesvetama planira graditi, a što mi već sve manje više znamo.



Sam gradonačelnik nije bio raspoložen za istup pred novinarima, no zato su o planovima govorili voditelj odjela za izgradnju i rekonstrukciju cesta Jurica Roksandić i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. 


Ekipa je danas posjetila pet sesvetskih lokacija gdje se moglo čuti slijedeće:


1. Gradit će se produžetak Vukovarske koji bi se trebao spojiti s Ulicom 144. brigade na budućem velikom raskrižju s Ulicom Ljudevita Posavskog. To znamo, već smo svojedobno i objavili taj naum, no kad će se to dogoditi ne znamo, a niti itko drugi. Ipak, važno je započeti, jer ako se ne nekada ne započne, neće se nikada niti završiti.


2. Denivelirat će se željeznički prijelaz u Jelkovečkoj kod sajmišta izgradnjom podvožnjaka. To znamo, napravljeni su i idejni projekti, no kad će se to ostvariti, to ne znamo, kao niti itko drugi.


3. Gradit će se nogostup od Gajišća do Popovca kroz Gliboki jarek u dužini od 1300 metara. I to znamo, a doznali smo da će uz nogostup obostrano biti izgrađena i biciklistička staza. Ovdje je rok već izvjesniji i moguće da se ostvari ako ne još ove, a ono naredne godine. 


4. U Cerju se planira rekonstrukcija Cerske ulice od Tomislavgradske do cerskog groblja. Ako bude sve išlo kako treba, to će biti obavljeno ove godine.


5. Posljednja točka današnjeg obilaska Sesveta bilo je groblje Markovo Polje. Osim što smo doznali da je prošle godine uređena mrtvačnica i okoliš, o proširenju nije rečeno ništa konkretnije. Naime, unatrag dvije godine pisali smo o planu proširenja groblja o čemu je napravljen i projekt. No, kada bi trebali započeti radovi na tome još se zna, nadajmo se, kao i sve navedeno, čim prije.


U video zapisu pogledajte i poslušajte izjave Jurice Roksandića i Stjepana Kezerića.


Video: Grad Zagreb

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account