EKSKLUZIVNO! Udruga Zelene i plave Sesvete razotkrila urotu - zatrpavanje Sesveta građevinskim otpadom!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2018. 12:15:20
EKSKLUZIVNO!  Udruga Zelene i plave Sesvete razotkrila urotu - zatrpavanje Sesveta građevinskim otpadom!

Foto: ZIPS

Prije desetak dana Udruga Zelene i plave Sesvete na svojoj fejs stranici objavila je šokantnu foto vijest o ilegalnom navažanju stotina možda i tisuća kubika građevinskog otpada, među kojim i opasnog azbesta na prostor iza Sljemena. Prijavili su svima nadležnima, ali, kako to kod nas biva, počinitelj(i) nije ili nisu pronađeni. Sami su krenuli istraživati i otkili počinitelje, te o tome napisali komentar kojeg prenosimo u cijelosti:

 


UDRUGA ZELENE I PLAVE SESVETE UZVRAĆA UDARAC NE-BIĆIMA!


Početak invazije ne-bića, znaju Zelene i plave Sesvete (ZIPS), otpočeo je najkasnije 8.svibnja kad je tajnik Zelenih i plavih Sesveta otkrio 10 kamiona neprobavljivog i zastrašujućeg gradjevinskog otpada. Dominiraju otrovni i po zdravlje  opasni azbest i razbijeni betonski blokovi iz kojih vire čelične šipke. I sve to na početku trase buduće tzv. Ceste 6, koja treba povezati otok zvani Jelkovec i centar Sesveta, a za koju svi nestrpljivo iščekujemo lokacijsku dozvolu.


Fotografije gadljivog tereta su razgnjevile sve stanovnike Sesveta. Dobili smo od naših simpatizera prvi trag – poznnata tvrtka Mlinar ruši DTR. Ne bi se, valjda, drznuli? Ozbiljni je to i moćan sustav, a ovo je tako jadno i primitivno...


Obavijestili smo lokalnog komunalnog inspektora, PU zagrebačku, Predsjednika Vijeća gradske četvrti, Odbor za predstavke gradske skupštine, u startu ne vjerujući u njihov entuzjazam, jer jedni su bespomoćni, drugi ne znaju što bi, treći se smatraju nenadležnim...


Drugi udar  su ne-bića izvela  samo dva dana nakon prvog, novih stotinjak kubika njihove beskrupoloznosti i sramote. Tad je već bilo posve jasno da se radi o posvemašnjoj agresiji sila zla na naše Sesvete.


Naši članovi su izoštrili svoju optiku i motrili mjesto zločina. Jedan od naših članova ih je zatekao u samom činu  pražnjnenja, dok je sanduk već bio podignut. Počinitelj je, shvativši da je otkriven i fotografiran, ne ispraznivši do kraja sadržaj i ne spustivši sanduk do kraja pobjegao. Dobili smo fotografiju kamiona i registarske oznake. Znali smo da posao moramo sami završiti, jer  Sesvete su naš DOM, a svima drugima nerazumljiva pjesma daleke zemlje.


Naši članovi su obišli DTR, naravno ne zbog kupnje svjetski poznatih košulja, tamo toga ionako već dugo nema, nego da provjerimo da li sada tamo proizvode azbest i beton sa armiranim šipkama, kojeg nama tako nemilosrdno isporučuju u velikim količinama. 


Božja volja i boginja pravde su htjeli da u tom trenutku bude napola utovaren kamion kojeg su naši članovi usnimili (nadamo se da Božiju pravdu neće iznevjeriti oni koji su pozvani je provoditi u ovoj tužnoj zemlji). Ostalo je legenda.


A legenda kaže da je lokalni komunalni inspektor dobio poziv koji mu je objavio da će mu za petnaestak minuta doći kamion na još jedno zlokobno pražnjenje na našu Cestu 6. Da ih dočeka i obavjesti policiju. Stigla je policija (koja je to mogla i sama istražiti, jer nije nam do toga da se mi igramo policajaca) i mreža se zatvorila. Riba je upecana, istina sitna. Nadamo se da će riba progovoriti. Omerta mora biti probijena.


Nadamo se da sudbinski prst koji nas je vodio do ne-bića i njihove zlokobne jazbine neće biti iznevjeren od onih koji su pozvani  provoditi je u u ovoj tužnoj zemlji u kojoj najviše smeće cvjeta i buja. 


Dragi Sesvećani ne dopustite da vam ne-bića zagadjuju dom, da vam bespravno sijeku vaše šume, da vam za svako vaše rješenje stvore novi problem, jer imamo ih dovoljno. I hvala vam što vjerujete da su moguće Zelene i plave Sesvete. Svi imate mobitele i internet. Šaljite fotografije nama i našim medijima. To je ono što možemo mi sami!   Sinn Fein!


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account