Košarkaši prekinuli utakmicu zbog prokišnjavanja krova sportske dvorane Jelkovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2019. 14:23:25
Košarkaši prekinuli utakmicu zbog prokišnjavanja krova sportske dvorane Jelkovec

Foto: Sesvete danas

Košarkaška utakmica između Sesveta i Rudeša započeta u subotu u sportskoj dvorani Jelkovec nije završena zbog prokišnjavanja krova.



Lijevalo je u subotu k'o iz kabla, no košarkaše to nije previše smetalo, jer igra se u dvorani, a ne na otvorenom. I još k tome u novoizgrađenoj dvorani. Međutim, utakmica koja je unatoč u početku slabijem prokišnjavanju bila započela, morala je biti prekinuta, jer situacija je postala opasna za igru.


"Kod rezultata 36:39 morali smo stati. Iako smo počeli i naši kadeti su stalno brisali pod, nije se moglo dalje, postalo je opasno u trenutku kad je protivnički igrač u punom trku poskliznuo se i pao. Srećom, prošlo je bez ozljede, no mogao se tom prigodom i teško ozlijediti. Stoga smo u dogovoru jedno i drugo vodstvo ekipa sa sucima i drugim službenim osobama odlučili da se utakmica prekine, te naknadno odigra ostatak utakmice", rekao nam je predsjednik KK Sesvete Ivica Granić dodajući kako je ovo prvi slučaj, koliko on zna, da je košarkaška utakmica morala biti prekinuta zbog kiše. Ili bolje rečeno zbog prokišnjavanja i to novog krova.


Podsjetimo, radi se o potpuno novom objektu, 17. svibnja 2017. godine na velikoj je svečanosti sportsku dvoranu zajedno s bazenom otvorio gradonačelnik Milan Bandić. No, već nakon nekoliko mjeseci uočeni su nedostaci na objektu i od tada je više puta intervenirano prema mjerodavnima da se ispravi ono što je loše napravljeno ili izvedeno, no očito da u gradskim službama netko spava na ušima.


"Kontinuirano šaljemo obavijesti o spomenutom problemu, Holdingu kao vlasniku objekta, Zagrebgradnji kao izvođaču radova, te na znanje gradskim službama. I doista bili su tu već više puta malo negdje nešto zasilikoniraju, tako mi se barem čini i odu", rekao nam je Marko Kovačević, ravnatelj Srednje škole Jelkovec koja upravlja objektom, napominjući da se ovaj problem očito neće moći riješiti s tubom silikona, negoli malo većim zahvatom.


Izvođač radova s treće se pak strane opravdava činjenicom da je objekt gradio 2009. godine, pa je onda nezavršen stajao do praktično nekoliko mjeseci pred otvorenjem, te da je za to vrijeme zbog neodržavanja djelomično korodirao(?).


Kako god bilo, košarkaši nisu ovaj put bili prvi i jedini koji su osjetili usred dvorane vremensku nepogodu. Ranije se to događalo rukometašima i drugim korisnicima dvorane. Bilo bi doista zanimljivo vidjeti u izravnom tv prijenosu neke, primjerice rukometne utakmice njen prekid zbog prokišnjavanja krova nove dvorane. Jao, tada sramote za Sesvete i Grad Zagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2024. 13:05:53

Create Account