Mještani Liševa prosvjedom traže vodu (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2020. 8:30:34
Mještani Liševa prosvjedom traže vodu (video)

Foto: Ivan Dokša

U manjem dijelu naselja ne postoji vodovod, međutim u većem dijelu gdje  vodovod postoji, vode nema već mjesecima.Stanovnici naselja Liševo kod Kašine, a dio je gradske četvrti Sesvete i grada Zagreba, prosvjedovali su u nedjelju, na dan izbora zbog, kako kažu, načina na koji se gradske vlasti odnose prema njima. Iznijeli su niz problema vezanih uz nedostatak infrastrukture, plinofikacije, odvodnje, a posebice su istaknuli problem s vodovodnom mrežom. Zbog kvara na vodovodnoj mreži vode nemaju već nekoliko mjeseci, a neka kućanstva je uopće nemaju dok se nadležni na sve njihove upite oglušuju.


Ono što najviše ističu je to da su zanemareni i kao četvrt i kao naselje. Također valja napomenuti da stanovnici Sesvetskog prigorja u gradsku kasu izdvajaju jednako kao da žive u samom središtu grada, a nemaju osnovne infrastrukture.


Ogorčeni i nezadovoljni svim lošim politikama,  stanovnici Sesvetskog Prigorja napravili su i Facebook grupu pod imenom "Prigorje i Sesvete u srcu" koju vodi aktivist i član GO Stranke Ivana Pernara Ivan Dokša.  


Dokša je i sam bio vijećnik u VGČ Sesvete i u svojim govorima i svim javnim nastupima stalno je isticao maćehinski odnos Grada Zagreba spram Sesveta i Sesvetskog Prigorja u kojem i sam stanuje. 


"Stanovnik Liševa Josip Džapo, otac troje djece obratio mi se revoltiran situacijom te činjenicom da djeci nedostaju osnovne životne potrebe. Sve ovo događa se u jeku gradonačelnikovog prekomjernog trošenja proračunskog novca na fontane i spomenik domovini te jednim dijelom za rotor i žičaru usred Grada Zagreba", kaže nam Dokša podupirući nastojanja mještana Liševa,ovog našeg malog prigorskog naselja u želji da dobiju ponajprije vodu, pogotovo tamo gdje su ju već imali.


U prilogu je i video reportaža Ivana Dokše s prosvjeda.


Video: Ivan Dokša

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.6.2022. 16:39:09

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account