Otvorena izložba Zlatne niti od Sesveta do Prvostolnice u Domitrovićevoj kuli na Kaptolu (video otvaranja)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2018. 16:12:23
Otvorena izložba Zlatne niti od Sesveta do Prvostolnice  u Domitrovićevoj kuli na Kaptolu (video otvaranja)

Foto: Plakat

Izložba kreativnih likovnih radova učenika Gimnazije Sesvete otvorena je u petak u Domitrovićevoj kuli na  Kaptolu, piše školska knjižničarka prof. Ruža Jozić.



Izložba likovnih radova učenika Gimnazije Sesvete pod nazivom Zlatne niti od Sesveta do Prvostolnice postavljena je u povijesnoj Domitrovićevoj kuli na Kaptolu 3, uz samu Zagrebačku katedralu. Izložbu su postavile prof. Ina Jozić, knjižničarka Ruža Jozić i kustosica Muzeja Prigorja  Sesvete Dubravka Habuš Skendžić, u suradnji s mons. Nedjeljkom Pintarićem. Osobito smo zahvalni djelatnicima Muzeja Prigorja na podršci i pomoći oko postavljanja naše izložbe, kao i zajedničkih izložaka koji su upotpunili izložbu u jednu zaokruženu cjelinu.


Izložba je za javnost svečano otvorena u petak, 28. rujna 2018. u 18.30 sati. Prigodnim i nadahnutim riječima nazočne učenike, nastavnike, roditelje i uzvanike pozdravili su mons. Nedjeljko Pintarić, ispred Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije i ravnatelj Gimnazije Sesvete profesor Slavko Ivanković. Otvorenje izložbe pratio je školski zbor Gimnazije Sesvete, pod ravnanjem prof. Nikole S. Jambrošića, koji je tom prigodom izveo nekoliko duhovnih skladbi. 


Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima Gimnazije Sesvete koji su nazočili svečanom otvorenju izložbe, kao i mnogim gostima, od kojih sa zahvalnošću ističemo kustosicu Riznice zagrebačke katedrale, sestru Linu Plukavec, župnika Župe Vugrovec, vlč. Filipa Lucića, ravnatelje i knjižničare nekih zagrebačkih škola, roditelje i prijatelje naših učenika. Osobitu zahvalnost upućujemo medijima, koji su nas popratili, kao portal Sesvete-danas, Radio Martin i Laudato televizija, koja je snimila izložbu i svečano otvorenje te napravila intervjue s učenicima, nastavnicima i ravnateljem Škole, a sve pokazala u svojoj emisiji Izdvojeno, u ponedjeljak 1. 10. 2018. u 18 sati.


Ponosni smo na rad naših učenika likovne grupe koji su dobili izvanrednu prigodu predstaviti  svoje likovne radove javnosti grada Zagreba i svima onima koji će sljedećih petnaestak dana posjetiti Zagrebačku katedralu, Kaptolski trg i Domitrovićevu kulu. Ovo je naš mali doprinos njegovanju i čuvanju kulturnog blaga hrvatskoga naroda u Europskoj godini kulturne baštine 2018., jer kulturom možemo najbolje promovirati hrvatske duhovne i materijalne vrijednosti.


Upućujemo poziv svim učenicima, roditeljima i Sesvećanima da posjete našu izložbu naredna dva tjedna. Izložba je otvorena svaki dan od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.


Ruža Jozić, knjižničarka Gimnazije Sesvete


Video: Laudato tv

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:16:08

Create Account