Ovog vikenda nadzor vozila na dva kotača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2019. 14:45:37
Ovog vikenda nadzor vozila na dva kotača

Foto: PUZ

Policija je za ovaj vikend najavila akciju koju će posebno posvetiti vozačima motora, mopeda i bicikala.



Priopćenje:


Dana 23. i 24. kolovoza 2019. g. na području Policijske postaje Sesvete, provest će se akcije „NADZOR VOZAČA MOTOCIKALA, MOPEDA I BICIKALA U CESTOVNOM PROMETU“. Tijekom postupanja po zadaćama iz akcije pojačat će se aktivnosti usmjerene na sankcioniranje prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog uključivanja u promet, nepropisne brzine, istek valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, nepropisno pretjecanje i drugi uočeni prekršaji. 


Također, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a najčešće su to nepropisno kretanja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih traka, kretanje u suprotnom smjeru i korištenja mobitela za vrijeme vožnje.


S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i ostali prekršaji.



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account