Povodom Dana planeta Zemlje: Velika čistka ove subote, 20. travnja u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2024. 11:59:14
Povodom Dana planeta Zemlje: Velika čistka ove subote, 20. travnja u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Zelene i plave Sesvete/arhivska fotografija

Okupljanje je na na ulazu u Končar iz Strojarske ulice gdje je osigurano parkiralište za sudionike akcije, a poslije čistke u krugu Končara zabavno gastronomski program.



Večernji je list povodom Dana planeta Zemlja, a u sklopu projekta Rezolucija Zemlja, i treću godinu za redom svoju središnju zagrebačku akciju organizira u partnerstvu sa Zelenim i plavim Sesvetama  i legendarnim Čistećim medvjedićima. Akcija će biti održana u Sesvetskom Kraljevcu ove subote, 20. travnja u vremenu od 10 do 14 sati.


Podsjećamo, prošle godine je pod pokroviteljstvom Večernjeg lista organizirana sadnja u krugu OŠ Vugrovec, a u Planini Donjoj čišćenje. Na obje lokacije sudjelovalo je više od 500 ljudi. Prije dvije godine veliko čišćenje povodom Dana planeta Zemlja u Sesvetskom Kraljevcu, organizirano je između kanala i autoceste Zagreb – Lipovac. Tom prilikom je Čistoća imala dvadesetak odvoza smeća s lokacije čišćenja. 


Svi sudionici akcije čišćenja okupit će se ove subote, 20. travnja u 10,00 sati na ulazu u Končar iz Strojarske ulice u Sesvetskom Kraljevcu. S porte će sudionici biti prevoženi autobusom na lokaciju čišćenja koje će završiti u 13,30 sati kada će autobus sudionike vratiti u Končar u kojem će ih špalirom dočekati i radosno pozdraviti Sesvetske mažoretkinje. 


Do tada će biti gotov lovački gulaš kojeg nenadmašno priprema Lovačko društvo Priroda Sesvete. Nakon gulaša na malonogometnom igralištu počinje koncert kojeg će otvoriti učenici glazbene škole Zlatka Grgoševića, sa, za ovu prigodu, ad hoc okupljenim rock sastavom. Nakon njih će koncert  imati varaždinska cover grupa Romantix koja će izvesti najveće hitove legendarnih Eurythmicsa.


U vremenu čišćenja Narodno sveučilište Sesvete i likovna grupa Ostvarenje imat će ekološki intonirane likovne radionice. Kulturni program završava najkasnije u 16,00 sati. 


"Dođite i pokažite da ne pripadate ravnodušnima. Otvorite širom prozore i očistite ispred svog praga. Time ćete se pridružiti onima koji su već potvrdili da će na razne načine poduprijeti našu akciju: Končar je npr. ponudio svoje domaćinstvo i logistiku, Čistoća grada Zagreba će odvoziti prikupljeni otpad, Hrvatske šume daju bager i kamione, Agroproteinka i Unija nova također. Savez izviđača Hrvatske i Policijska Akademija sudjeluju s po pedesetak čistača. Tu su nadalje Autodijelovi Tokić, Grupama osiguranje, Zubak grupa, Arabeska, Zabavni radio, Sesvete danas, Gradus, Planinarsko društvo Lipa, Gimnazija Sesvete.. Sve sudionike čišćenja će svojim veselim špalirom i programom dočekati i ispratiti šarmantne Sesvetske mažoretkinje. Program završava u 16,00 sati", poziva predsjednik udruge Zelene i plave Sesvete Anto Damjanović dodajući da se građani mogu priključiti sudionicima akcije isključivo u krugu Končara gdje je za sve sudionike osigurano veliko parkiralište. 


"Dođite radosni, čista i otvorena srca i s lakoćom ćemo se nositi sa otpadom", zaključuje Damjanović. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account