Predstavljena "Šuma", nova knjiga poezije Ivana Babića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.7.2023. 10:09:18
Predstavljena "Šuma", nova knjiga poezije Ivana Babića

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Sesvetski pjesnik, književnik, prevoditelj i voditelj Knjižnice Sesvete Ivan Babić predstavio je svoju osmu knjigu poezije pod nazivom Šuma.



Ivana Babića mnogi ljubitelji knjige i članovi Knjižnice Sesvete znaju kao voditelja ove institucije, ali i kao pjesnika, književnika, organizatora sada već čuvenog sesvetskog Stihotrona i kao organizatora te voditelja povremenih književnih tribina i promocija.


Ovoga puta promocija njegove knjige bila je u velikoj, izložbenoj dvorani udruge Zelene i plave Sesvete. Uvodnu riječ u ime domaćina izrekao je Anto Damjanović, predsjednik udruge, a književnik i novinar HTV-a, također naš Sesvećan Mario Raguž priredio je slovo o autoru i njegovu djelu. 


Prvak HNK Varaždin Zvonko Zečević odabrao je pojedine pjesme iz najnovije Babićeve knjige "Šuma" koje je interpretirao uz nježnu gitarističku pratnju Antuna Ivekovića, profesora GŠ Zlatka Grgoševića, koji je i samostalno upriličio prekrasne glazbene trenutke uz njegovu gitaru.


Sam autor, Ivan Babić zahvalio je svima, publici na dolasku, organizatorima na dostojnoj promociji izrazivši pri tom nadu da će njegova nova knjiga naći put do ljubitelja poetske proze, te da će simboliku Šume uspješno protumačiti u svom viđenju zadane teme.


Posjetitelji sinoćnje promocije mogli su odmah i kupiti knjigu po promotivnoj cijeni, a ostali će knjigu moći nabaviti kod autora, a njega znamo gdje možemo potražiti - u Knjižnici Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 17:07:18

Create Account