Privremena regulacija prometa oko blagdana Svih Svetih u zoni groblja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.10.2019. 14:02:15
Privremena regulacija prometa oko blagdana Svih Svetih u zoni groblja

Foto: Ilustracija kretanja prometa

U zoni groblja Markovo Polje i ostalih gradskih groblja od danas do 2. studenog vrijedi poseban režim vožnje.
Od subote, 26. 10. do četvrtka, 31. 10. i u subotu 2. 11. od 07:00 do 20:00 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira  u smjeru istoka, odnosno od Zlatarske u smjeru Popovca, za sva vozila osim ZET-a.

 

U petak 1. 11. na blagdan Svih Svetih osobnim automobilom neće se moći doći do groblja. Od 06:00 do 20:00 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i Alejom mira. 

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.


Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a, na dan 1. 11. za groblje Markovo polje

 

            1. Na dan 1. 11. od 08:00 do 20:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 298 DUBEC - MARKOVO POLJE, uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska), u obadva smjera,

 

a) ulazak putnika u autobuse na terminalu Dubec obavljat će se na ulaznom stajalištu autobusne linije 274, a izlaz na terminalu Dubec obavljat će se na izlaznom stajalištu redovnih linija. Na Markovom Polju ulaz putnika obavljati će se kod groblja na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a izlaz putnika obavljati će se na sjevernoj strani parkirališta, između groblja Markovo Polje i Aleje mira, 

b) ulazno stajalište redovne linije 274 privremeno se premješta na ulazno stajalište linija 271 i 272, a ulazno stajalište linije 270 se privremeno premješta na ulazno stajalište linije 273.

c) na dan 1. 11. redovna autobusna linije broj 267 Dubec – Markovo Polje će biti ukinuta.Evo i obavijesti o ostalim gradskim grobljima: A) PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA 

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se od 26. 10. do 3. 11., ovisno o pojedinim grobljima.

 

            Na dan 1. 11., u svim ovim zonama će na snazi biti uobičajeni stroži režim ograničenja prometa.

 

            Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, autotaksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.          

  

ZONA MIROGOJ 

Od subote 26. 10., do srijede 30. 10., i  od subote 2. 11. do nedjelje 3. 11., od 7:30 do 21:00 sati:

 

Uvodi se zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET – a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.

 

U četvrtak, 31. 10., uvodi se zabrana prometa motornim vozilima Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, osim redovnih autobusnih linija ZET-a.

    

            U petak, 1. 11., od 7:30 do 21:00 sati:

 

- zabrana prometa bit će uspostavljena u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i ulicom Kameniti stol, za sva   vozila osim vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

  

- prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulice, Ulicom Hermana Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.

 

- promet autotaksi vozilima do Mirogoja bit će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i Ulicom Hermana Bollea u smjeru Bijeničke.

 

- autotaksi vozilima koja dolaze iz smjera Krematorija i idu prema jugu zabranjeno je skretanje lijevo prema arkadama na Mirogoju, odnosno moraju ići ravno Mirogojskom prema Zvijezdi.

 

- autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do   

   južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a  vozila iz 

   pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući samo na sjeverni ulaz parkirališta.

  

ZONA KAPTOL          

            Od subote, 26. 10. do četvrtka 31. 10., od 7:30 do 21:00 sati, uspostavit će se zabrana prometa u  Ulici Kaptol (osim vozila ZET-a, autotaksija i dostave),

 

            U petak, 1. 11. od 07:30 do 21:00 sat uvodi se zabrana prometa u ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.

 

U petak, 1. 11. od 7:30 do 21:00 sat uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.

 

ZONA SREBRNJAK 

U petak, 1. 11. od 7:30 do 21:00 sat, uvest će se slijedeća ograničenja:

 

            Zabrana prometa bit će uspostavljena Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr. 144 te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke;

            Jednosmjeran promet uvest će se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj;

            Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak bit će zabranjeno za sav promet, osim vozilima ZET-a;

            Bit će zabranjeno parkiranje na Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak.

 

ZONA MIROŠEVEC 

            Od subote 26. 10. do subote 2. 11., od 07:00-20:00 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine, osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.

    

U petak 1. 11. od 07:30 do 20:00 sati, uvest će se slijedeća ograničenja:

 

Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.


B)  POSEBNA ORGANIZACIJA PRIJEVOZA PUTNIKA ZET-a PRIGODOM BLAGDANA SVIH SVETIH

  

           Već od 26. 10., pa do 3. 11., prema zonama glavnih gradskih groblja, MIROGOJ, MIROŠEVEC I MARKOVO POLJE,  kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika bit će prema potrebi pojačane s dodatnim kapacitetima.

            Na dan 1. 11. primjenjivat će se posebna organizacija prijevoza prema glavnim gradskih grobljima.

            

B1)  PROMJENE I PRILAGODBE U TRAMVAJSKOM PROMETU

 

         Od ponedjeljka 28. 10. do četvrtka 31. 10. tramvajski promet će se odvijati po voznom redu radnog dana.

 

U petak  1. 11., tramvajski promet će se odvijati po nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj vlakova u odnosu na nedjeljni vozni red.

  

B2)  POSEBNA ORGANIZACIJA AUTOBUSNOG PRIJEVOZA  ZET-A

    

 Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a, na dan 1. 11. za groblje Mirogoj  

            Na dan 1. 11. od 8:00 do 21:00 sati uspostavljaju se izvanredne autobusne linije broj a) 199 KAPTOL – MIROGOJ i b) KAPTOL - MIROGOJ – KREMATORIJ.

 

            a) ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij će se obavljati na Kaptolu na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija, na Mirogoju ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij,

 

            b) izlazak putnika na Mirogoju će se obavljati ispred glavnog ulaza u groblje, a za putnike za Krematorij na stajalištu redovne linije, dok će kod Krematorija biti na izlaznom stajalištu redovne linije, a izlaz putnika na Kaptolu biti će na izlaznom stajalištu redovnih linija,

 

            c) izlazak putnika, za smjer iz pravca Krematorija, će se obavljati u Remetskoj cesti kod kućnog broja 1,

 

d) na dan 1. 11. od 8:00 do 21:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg.

 

e) redovna autobusna linija broj 105 Kaptol - Britanski trg, mijenja trasu na dan 1. 11. do 21:00 sati i prometovati će za smjer iz grada: Kaptol – Zvonarička - Degenova – ulica Medveščak - Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a za smjer u grad ide svojom redovnom trasom.

 Ulazak  i izlazak putnika u smjeru Britanskog trga će se obavljati i u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom),

 

            f) redovne autobusne linije broj 226 Kaptol - Remete - Svetice i 203 Svetice –Vinec - Kaptol se skraćuju, na dan 1. 11. do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaza, linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca.  

 

g) na dan 1. 11., od 8:00 do 21:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija 297 KVATERNIKOV TRG – SREBRNJAK. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse na Srebrnjaku obavljat će se u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta, a izlazak putnika obavljat će se na Bijeničkoj cesti, na istočnoj strani raskrižja iste s Ulicom Srebrnjak. 

 

Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a na dan 1. 11. za groblje Miroševec

            1. Na dan 1. 11. od 8:00 do 20:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 299 DUBRAVA - MIROŠEVEC.

 

            a) ulazak putnika u autobuse u Dubravi obavljat će se u Aveniji G. Šuška (istočna strana kolnika – sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava), a na Miroševcu biti će na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice V. Jurčića

 

            b) izlazak putnika u Dubravi obavljat će se na terminalu Dubrava (zapadna strana), a na Miroševcu na Aleji tišine u zoni raskrižja s Žitnom ulicom.

 

            c) na dan 1. 11. od 8:00 do 20:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 206 Dubrava - Miroševec i 210 Dubrava - Studentski grad – Novi Retkovec. 

 


 

C) PROMJENE I PRILAGODBE U ORGANIZACIJI REDOVNOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZA

  

Od subote 26 10., do četvrtka 31.10., i od subote 2.11. do nedjelje 3. 11., na snazi će biti redovan promet autobusima uz pojačanja na pravcima prema grobljima.


U petak, 1. 11. na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se redovni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

 

Ukida se postojeće autobusno stajalište na Terminalu Dubrava koje koriste prijevoznici  Čazmatrans, Presečki bus, ATP Varaždin i Croatia bus.

Stajalište se premješta na lokaciju u Maksimirsku ulicu kod autokuće Baotić.

  

D) AUTOTAKSI PRIJEVOZ

U srijedu 31. 10.


MIROGOJ

Ukida se postojeće autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea u zoni rotora, a uspostavlja se novo privremeno stajalište na platou ispred mrtvačnice.

Autotaksi vozila prometovat će isključivo tako da s Remetske ceste ulaze na kolni ulaz sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice i ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika). U odlasku s platoa autotaksi vozila koriste isključivo smjer DESNO Mirogojska i dalje Mirogojskom prema Gradu ili Remetskom cestom prema Krematoriju.

 Na dan 1. 11. pojedina autotaksi stajališta se uspostavljaju, a neka se ukidaju:

 

Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Vlaškoj ulici, u zoni raskrižja sa Bakačevom ulicom, na način da vozila dolaze iz Palmotićeve Vlaškom do Bakačeve i polukružno prije rotora, natrag istom trasom do Palmotićeve

Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru

Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta

Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište na Bijeničkoj cesti kod k.kbr. 134

Ukida se postojeće taksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza

Ukida se postojeće taksi stajalište kod Krematorija

Ukida se postojeće autotaksi stajalište na Oporovečkoj i formira privremeno na R. Kolaka u zoni sa Grižanskom ulicom

Ukida se postojeće autotaksi stajalište u Novoj Vesi. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 15:22:06

Create Account