Problem uređenja Humske rješavao danas i Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2020. 17:10:41
Problem uređenja Humske rješavao danas i Bandić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Humska ulica u Dobrodolu trebala bi za koji dan biti asfaltirana, ali pojavili su se neočekivani problemi koje je morao rješavati i sam gradonačelnik.



Humska je mala slijepa uličica na području Dobrodola. Prije tridesetak godina tu su kupljene prve parcele za gradnju obiteljskih kuća uz današnju ulicu uz koju ih je  izgrađeno nekoliko.


U međuvremenu je kroz nju prošla sva infrastruktura i konačno je došao red na asfaltiranje, ali onda su nastupili problemi.


"Dvadeset i pet godina tražimo da nam se asfaltira ulica, ali ništa od toga do dana današnjega", govori nam jedna mještana Dobrodola iz ove dvjestotinjak metara duge ulice, dodajući da su im djeca uz njih već i odrasla koliko se dugo bore za asfalt. No i nadalje su nezadovoljni i to zbog kanalica. 


"Ulica je široka 7,3 metara i na njenim rubovima se želi postaviti kanalice s obje strane. Mi tvrdimo da bi ulica trebala biti široka najmanje 7,5 metara za postavljanje kanalica s obje strane", dodaje njen sumještanin i susjed pri tom naglašavajući kako traže da se kanalice ne postavljaju s njihove strane ulice, te su zbog toga otjerali radnike koji su ih postavljali i prekinuli rad na uređenju prometnice. 


Predsjednik M.O. Dobrodol Ivan Bajkovec kaže nam da su za takve stvari mjerodavni stručnjaci i kako oni kažu tako će i biti.  U Gradskoj četvrti pak pokušavaju stišati tenzije.

"Razgovarao sam s mještanima i pokušao ih uvjeriti da je najbolja varijanta za ulicu da se postave kanalice s obje strane kolnika kako bi voda najbrže otekla s površine i nitko time ne bi trebao biti ugrožen", rekao nam je dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota, dodajući da će Humska ulica konačno dobiti asfalt i ne razumije mještane koji se zbog toga bune.


Mi ne želimo tuđe, ali ne damo ni naše, odlučni su građani u ulici u koju nakon 25 godina konačno stiže asfalt i gdje je trenutačno najveći problem hoće li kanalice biti samo s jedne ili s obje strane ulice.


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account