Šahisti u Sesvetama u subotu odigrali brzopotezni Martinjski turnir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2023. 16:35:57
Šahisti u Sesvetama u subotu odigrali brzopotezni Martinjski turnir

Foto: UVVD

 „Ovim turnirom šaljemo poruku o malo drugačijem Martinu, ne vezanom uz dobru kapljicu, nego o rimskom časniku i kasnije biskupu koji je spremno dijelio svoje dobro s potrebitima", rekao je organizator Dražen Hrženjak.




Kako i priliči turniru nazvanom po Svetom Martinu, u  prostorijama Šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka, uz potporu Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge veterana, vojnika i domoljuba, u subotu 11. studenoga održan je treći brzopotezni, nagradni i humanitarni šahovski turnir. 


Namijenjenom za sve ljubitelje šaha, te drevne kraljevske igre, pozivu se odazvalo 22-oje igrača svih dobnih skupina i rejtinga, od najmlađe školarke do najstarijeg u devetoj deceniji života. Uz sve čari šahovske igre turnir je pokazao svoju humanitarnu notu te će dio uplaćenih kotizacija biti darovan hrvatskom branitelju u potrebi. 


 „Ovim turnirom šaljemo poruku o malo drugačijem Martinu, ne vezanom uz dobru kapljicu, nego o rimskom časniku i kasnije biskupu koji je spremno dijelio svoje dobro s potrebitima. Dakle, ne Martinu vinaru, nego Martinu vojniku, vjerniku i dobročinitelju. Malo nas žalosti slabiji odaziv u odnosu na prošlu godinu no zahvalni smo za svakog prisutnog i sve one koji podržavaju ovaj specifičan turnir”, izjavio je predsjednik udruge organizatora Dražen Hrženjak.


Uz čestitke svim sudionicima izdvojit ćemo pobjednika IM Zdenka Jušića i najbolje plasiranog  hrvatskog branitelja Aleksandera Vukića. Svaki sudionik dobio je prigodnu šal-kapu i Uspomenicu uz pozive domaćina i organizatora da se vide i iduće godine. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.7.2021. 14:19:30

Create Account