Sesvećanka prevarena na fejsu poručuje: Čuvajmo se lažnih fb profila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.1.2019. 10:41:59
Sesvećanka prevarena na fejsu poručuje: Čuvajmo se lažnih fb profila

Foto: Ilustracija

Naša čitateljica Valentina požalila nam se da je nasjela na prijevaru putem facebooka.


Čitateljica Valentina ispala je lakovjerna, jer je u najboljoj namjeri, želeći kupiti tenisice putem facebooka prevarantu na njegovo traženje poslala novac nakon čega on nije isporučio robu. Sve je, kako tvrdi, prijavila policiji u Sesvetama. 


„Želim samo upozoriti na jednu osobu koja prodaje stvari na fejsu i koja je prevarantica, za vikend je stavila da prodaje patike i javila sam se i dogovorile smo se da joj uplatim novac zato što dotična ne šalje pouzećem, novac sam uplatila u ponedjeljak i onda me lagala da ne može poslat, a večeras me blokirala, u banci sam saznala da je iz Sesveta, pa molim vas da objavite da i ostali znaju. Na fejsu je pod nazivom Jelena Bukal”, napisala nam je Valentina, a novac  je uplatila na muško ime istog prezimena koje za sada nećemo objaviti. 


Doista na fejsu se nalazi navedeni lažni profil pod punim nazivom" Jelena Bukal samo jakoo", a vrlo vjerojatno je i naslovna fotografija skinuta s nečijeg profila ili stranice nekog medija. Provjeravajući ovaj lažni profil nije teško utvrditi da se iza njega krije muška osoba koja je očito namjerno prevarila našu čitateljicu, a prema njenoj tvrdnji javilo joj se još prevarenih.


U sesvetskoj policiji nisu nam mogli potvrditi jesu li zaprimili ovu prijavu, no tvrde da je na sesvetskom području internetskih prijevara malo. Lani ih je bilo 19, a ove godine je ovo prvi takav slučaj tvrde u policiji. Ono na što su nam posebno skrenuli pozornost jest problem provala u kuće i vikendice kojih ima jako puno. Internetski kriminal očito na sesvetskom području nije toliko značajan, no to ne znači da ne trebamo biti vrlo oprezni kad nam netko nešto privatno nudi na prodaju. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.7.2023. 14:08:56

Create Account