U DVD Kašina stigla oprema financirana sredstvima EU-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.4.2022. 9:09:55
U DVD Kašina stigla oprema financirana sredstvima EU-a

Foto: DVD Kašina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina, jedno od najaktivnijih na sesvetskom području, prijavilo se na natječaj i već dobilo novu opremu.




Financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina potpisalo je 28. siječnja ove godine ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za Operaciju zamjene uništene, oštećene i rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama u Zagrebačkom potresu 22.03.2020. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.


U sklopu poziva Ministarstva unutarnjih poslova RH na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, kašinski su vatrogasci zaprimili traženu opremu u vrijednosti 134.620,50 kn u svrhu zamjene na navedenim intervencijama uništene, oštećene i rashodovane opreme.


„Unatoč nesreći koja nas je zadesila, zahvalni smo što se prepoznaje trud i zalaganje vatrogasaca koji su danima radili na saniranju potresom pogođenih područja. Svaki dobrovoljni vatrogasac  dat će svoj doprinos u zaštiti i pomoći lokalnom stanovništvu, a to treba cijeniti i svakim danom biti im zahvalan na tome. Zaprimljena oprema od izuzetnog je značaja za budući operativni rad na terenu velikog broja osposobljenih vatrogasaca DVD-a Kašina, koje je jedno od stožernih društava u gradu Zagrebu“, istaknuo je zapovjednik DVD-a Ivan Forko


„Ponajviše zahvaljujući mladom i ambicioznom timu ljudi koji je preuzeo rukovodstvo DVD-a unazad 4 godine, naše društvo raste iz dana u dan. Osim odličnog rada u operativnom djelu koji će dolaskom nove opreme dodatno napredovati, brojimo više od 80 članova djece i mladeži s kojima rade naši voditelji, a  u pripremi je novi naraštaj mladih glazbenika u puhačkom orkestru. Uz pomoć Vatrogasne zajednice grada Zagreba sanirana je i šteta od potresa na našem domu, te pripremamo niz aktivnosti u ovoj godini kako za sve članove tako i za sve svoje mještane. Ponosan sam i uvjeren kako je blistava budućnost pred nama“, rekao je prigodom primopredaje opreme predsjednik DVD-a Tomislav Večković.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account