Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.8.2017. 8:50:50
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno sunčano, na Jadranu i vjetrovito. Ujutro ponegdje po kotlinama i u dolinama rijeka kratkotrajna magla, a poslijepodne uz prolazno više oblaka u Slavoniji moguć je poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 na kopnu, a od 27 do 31 °C na Jadranu.



Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica (37. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko 3,5 km.


Zbog kvara teretnog vozila na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvora Zaprešić i naplate Zaprešić (između 8. i 9. km) vozi se samo pretjecajnim trakom.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:


autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje


DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.


Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.


Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. 


Zbog požara zatvorena je državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane.


Na autocesti A7, danas do 14:00 sati zatvoren je pretjecajni trak od 6. +300 km do 5. +300 km u smjeru graničnog prijelaza Rupa zbog postavljanja nadzornog punkta PU Primorsko-goranske gdje se zaustavljaju teretna vozila koja prometuju u smjeru graničnih prijelaza. 


21.kolovoza od 07:00 do 15:00 sati zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam u oba smjera bit će zatvoren pretjecajni trak.


Od 22.08. do 31.10. zbog obnove kolnika na dionici DC1 između mjesta Jošani i Udbina vozila će se propuštati jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


IZVANREDNI PRIJEVOZ:


Zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila do 21.8. do 23:45 sati od graničnog prijelaza Bajakova do Gospića moguće su smetnje i povremeni zastoji na relaciji: čv. Lipovac (A3)-čv. Popovača - DC36 - ŽC3124 - DC43 - čv. Ivanić Grad - A3-čv. Ivanja Reka - čv. Lučko - A1 - čv. Gospić- DC534 - DC25 - DC50 - NC590920


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account