Započeo prvi četverodnevni Uskrsni sajam Sesvetski Kraljevec 2023.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.4.2023. 16:50:25
Započeo prvi četverodnevni Uskrsni sajam Sesvetski Kraljevec 2023.

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Zanimljiva manifestacija Uskrsni sajam u Sesvetskom kraljevcu započela je danas i traje naredna tri dana Velikog trodnevlja.



Na parkiralištu preko puta trgovačkog centra Elez u Sesvetskom Kraljevcu danas je započela manifestacija Uskrs u Sesvetskom kraljevcu. Središnji dio je uskrsno gnijezdo načinjeno od slame gdje su smještene velike drvene alegorije pisanica po kojima djeca iz kraljevečkih škola imaju slobodu izražavanja u vidu crteža ili napisa. gnijezdo su danas posjetili mnogi mali školarci i za nagradu prije praznika slikali se sa uskrsnim zekom. 


I narednih će dana mališane dočekivati zeko ili zečica, a za njih je tu i veliki napuhanac. Dok djeca skaču, reoditelji, ali i svi ostali mogu se okrijepiti ugostiteljskom ponudom Kod Guge ili razgledati ponudu OPG-ova smještenih pod veliki šator. Školarci su danas s oduševljenjem razgledali i izložbeni prostor Policije koji su djeci pokazali policijski motocikl, ali i bicikle, jer policija rabi i takva vozila, pogotovo u gradskim pješačkim zonama. Bila je to prilika i za predstavljanje policijske škole "Josip Jović". 


Uz policiju, djeca su se upoznala i s vatrogascima i vatrogaskinjama Sesvetskog Kraljevca i Kobiljaka koji su na prostor sajma postavili svoja vozila i mališanima objašnjavali svoju ulogu i načine kako spašavaju pri raznim ugrozama. 


Narednih će dana biti još puno programa kojeg pročitajte niže s plakata i dođite. Na kraju sve pohvale organizatorima, neprofitnoj privatnoj inicijativi koja je u svom naselju organizirala pozornosti vrijedan blagdanski event.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.5.2024. 13:06:39

Create Account