Poduzeće DINOP iz Soblinca uspješno provelo projekt sufinanciran sredstvima Europske unije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.3.2021. 14:39:24
Poduzeće DINOP iz Soblinca uspješno provelo projekt  sufinanciran sredstvima Europske unije

Foto: Dinop

Poduzeće DINOP iz Soblinca uspješno je provelo projekt opremanja proizvodnog pogona za proizvodnju proizvoda od lima ukupne vrijednosti veće od 6 milijuna kuna uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.



Poduzeću DINOP iz Soblinca u ožujku 2020. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Opremanje proizvodnog pogona za proizvodnju proizvoda od lima” u sklopu poziva “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 6.372.382,41 HRK odobreno je ukupno 1.791.853,43 HRK bespovratnih sredstava.


Provedba projekta započela je u svibnju 2020. godine, a završava u svibnju 2021. godine provedenom edukacijom zaposlenika. Njime  je obuhvaćena nabava CNC strojeva, edukacija zaposlenika, savjetodavne usluge , te usluge promidžbe i vidljivosti. 


Nabava suvremenih CNC strojeva (linija za obradu lima, servoelektrična savijačica, stroj za omatanje paleta) utjecala je na povećanje kapaciteta obrade lima, te na ubrzanje procesa proizvodnje čime je poduzeće postalo konkurentnije i profitabilnije, a zaposlenici mogu djelotvornije i učinkovitije obavljati svoje radne zadatke.


Isto tako realizacija projekta utjecala je na povećanje obujma poslovanja i tehnološke opremljenosti, te posljedično na rast prihoda od prodaje, prihoda od izvoza, te zaposlenosti.


Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća, te Fine'se Consultings d.o.o. kao vanjskog suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.




Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account