Hrvatski dan liječnika obilježen u Krapinskim Toplicama

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.2.2024. 9:33:39
Hrvatski dan liječnika  obilježen u Krapinskim Toplicama

Foto: specijalna bolnica Krapinske Toplice

Prije 150 godina skupina liječnika utemeljila je liječničko društvo, tada osmu liječničku udrugu u Europi, sa željom da se unaprijedi medicinska struka.



U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 26. 2. 24. obilježen je Hrvatski dan liječnika.  Prije 150 godina skupina liječnika utemeljila je liječničko društvo, tada osmu liječničku udrugu u Europi, sa željom da se unaprijedi medicinska struka.

Tom prigodom je zamjenica župana mr. sc. Jasna Petek naglasila važnost medicinske profesije rekavši da biti liječnik nije samo zanimanje, nego prije svega poziv.


Čestitkama se pridružio i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Danijel Javorić Barić, mag.iur. naglasivši koliko je ponosan što bolnica zapošljava 60 liječnika specijalista i specijalizanata te kako se nada da će ih u budućnosti biti još veći broj.


Prigodom obilježavanja Hrvatskog dana liječnika,  predavanje je održala specijalizantica kardiologije te dobitnica  Nacionalne stipendije Loreal - UNESCO "Za žene u znanosti" 2023. Ivana Sopek Merkaš, dr.med. Predavanje je bilo na temu: Inovativna perspektiva kardiorehabilitacije i prevencije - iskustvo edukacije iz Klinike Cleveland. Doktorica Sopek Merkaš  govorila je o stečenim iskustvima u Klinici Cleveland u kojoj je boravila te povezano s time inovativnoj perspektivi kardio-rehabilitacije i prevencije.


Doajen kardiologije prof.dr.sc. Krunoslav Turkulin, umirovljeni liječnik specijalne bolnice   prisjetio se svojih početaka u bolnici, gdje je značajno pridonio razvoju kardiološke rehabilitacije.


Zamjenica ravnatelja i voditeljica Odjela za medicinsku rehabilitaciju ortopedskih i traumatoloških bolesnika  dr.sc. Darija Granec, dr.med., fizijatar-reumatolog je zaključila kako je liječnički poziv od iznimne važnosti za funkcioniranje zdravstvenog sustava te kako se zajedničkim snagama mogu prevladati svi izazovi. 


Create Account