Započeli 7. Dani okusa varaždinskoga kraja

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 9.3.2024. 12:06:52
Započeli 7. Dani okusa varaždinskoga kraja

Foto: VALL 042

U projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, samostalno na proljeće i zajedno s ostalima na jesen.



Od 8. do 17. ožujka u 15 odabranih restorana Varaždinske županije posjetitelji  mogu uživati u tradicijskim jelima, odnosno u posebno kreiranim menijima u 3 slijeda po promotivnim cijenama od 17 € i 23 €.


Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije istaknuo je „Ove godine se početak Dana okusa poklopio sa Danom žena pa je to i prilika za izvesti svoje žene, majke i posebno bake kako bismo ih podsjetili na jela kakva su i one nekad pripremale.“  Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je da u projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, odnosno uz jesenski termin kada se Dani okusa organiziraju na nacionalnom nivou, u Varaždinskoj županiji Dane okusa su i u ožujku i to već po sedmi puta.


Šimenc je iskoristio priliku da najavi i nove aktivnosti u ovom projektu, a već ove godine će to biti i prva hrvatska eno-gastronomsku obilaznica na području Varaždinske županije.

U ime Varaždinske Županije . Silvija Zagorec, zamjenica Župana,  pohvalila je ovaj projekt i istaknula da je to primjer zaokružene cjeline „od polja do stola“ gdje se povezuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s restoranima.


Na konferencij za novinare prije početka manifestacije dodijeljena je i oznaka standarda Okusi varaždinskoga kraja objektu  Bistro Familija. 

Dani okusa varaždinskoga kraja od 8. Do 17. ožujka održavaju se u  ugostiteljskim objektima: Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavana Grofica Marica. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2023. 9:43:18

Create Account