Zašto je sljemenska žičara skuplja od švicarske?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2019. 17:26:30
Zašto je sljemenska žičara skuplja od švicarske?

Foto: HRT

Nakon dva tjedna nastave, gradonačelnik Milan Bandić položio je za voditelja bagera u ZIRS-u u Pučkom otvorenom učilištu. Dozvolu je dobio danas, a prvu, pravu praksu imat će u petak kada počinje gradnja donje stanice sljemenske žičare.Nakon što u petak, 25. siječnja, bude zakopana prva lopata, gradnja sljemenske žičare trebala bi trajati 15 mjeseci i stajati oko pola milijarde kuna. Prema informacijama do kojih su došli novinari, to je oko 150 milijuna kuna više od žičare koja vodi do najvišeg švicarskog vrha, Matterhorn. Milan Bandić to komentira ovako:


- Ja nisam šef nabave, nisam stručnjak za žičare, svi uvidi i papiri su javni, dostupni, poštovana procedura o javnoj nabavi. Tržišnu cijenu ne određuje gradonačelnik, nego tržište i nisam bio u švicarskim Alpama. Ne znam u kojim uvjetima su oni radili. Znači, tržište je odredilo cijenu. To su špekulacije i odbijam sve s indignacijom - rekao je gradonačelnik.


Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš: 


- Mene ne čudi ta cijena iz razloga što je gradonačelnik imao brzi tečaj za bagerista...znate li kolika je satnica gradonačelnika? Pa nije onda ni čudna ta cijena žičare koja je predviđena i koja će, očito, biti - rekla je Mrak Taritaš.


Inače, Bandić je jutros - nakon dvotjedne nastave - dobio dozvolu za voditelja bagera, a prvu, pravu praksu imat će u petak uz početak gradnje sljemenske žičare.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.1.2020. 10:17:00

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account