117.Dani grožđa u Istri podarili posjetiteljima izuzetno sadržajan i raznolik program te bogate novčane nagrade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2023. 15:44:01
117.Dani grožđa u Istri podarili posjetiteljima izuzetno sadržajan i raznolik program te bogate novčane nagrade

Foto: Promo

Privedeno je kraju još jedno izdanje Dana grožđa čija tradicija seže daleko u prošlost, točnije u  1905. godinu, kada je otvoren bujski vinarski podrum i kada je održano prvo izdanje navedene manifestacije.


Događaj se mijenjao kroz prošlost, ali bit je sačuvana te se tradicionalno dešava svake godine u rujnu i to u trećem vikendu spomenutog mjeseca.


Što se tiče glazbenog programa, bio je blago rečeno bogat. Nastupili su razni bendovi, orkestar, limena glazba, vokalne skupine i DJ-i. U petak na repertoaru su bili Malvazija band, Pop Gunz, Dj Dazz, Dj Nikola z Kukurini, Les Babettes & The 1000 Streets' Orchestra, a u subotu Oscar & Noemi, Bura band, Limena glazba ZT Buje, Puhački orkestar“Arcobaleno Junior, Ilija Ludvig, Dj Rubikon, Nočni Skok i Vatra, dok u je nedjelju nastupio Replay Band, grupa Bukaleta i Četiri tenora.


Ulaganje u vinarstvo je konstanto prisutno na području Buja, a posebice za Praznik grožđa gdje su vina bila sve prisutna. Posjetitelji, osim na štandovima mogli su uživati u njihovom okusu za vrijeme „vinske šetnje“ koja je bila predvođena limenom glazbom i koja je „potekla“ starogradskom jezgrom gdje su posjetitelji mogli uživati u zakuskama i vinima lokalnih vinarija.

Imati dobra vina, je danas nezamislivo bez edukacije i udruživanja, pa je stoga u prostorijama POU organizirano predavanje Udruge Grada Vina, gdje na repertoraru je bila međunarodna suradnja i prezentacija bujskog vinarstva.


Organizatori Dana grožđa, ove godine su uspjeli privući veliki broj ljudi i nakon dugog niza godina ponovo popuniti Istarsku ulicu sa šatorima na kojima je bila bogata eno gastronomska ponuda. U konačnici je cijeli događaj završio u znaku zabave, druženja i pozitivne atmosfere uz glazbu koja je posjetitelje otpratila u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account