Polovica VW-ovih auta u Njemačkoj ne zadovoljava standarde "prihvatljivog zagađenja"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.8.2018. 8:44:21
Polovica VW-ovih auta u Njemačkoj ne zadovoljava standarde "prihvatljivog zagađenja"

Foto: volkswagen

Samo polovina modela putničkih automobila Volkswagenovog brenda u Njemačkoj zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja zbog osjetno strožeg režima testiranja emisije štetnih plinova, izvijestili su iz njemačkog automobilskog diva.Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP).


Taj je regulatorni test položilo samo sedam od 14 glavnih linija Volkswagenovih modela, izvijestili su iz njemačke kompanije.


»Novi su testovi opsežniji i traju dva do tri puta dulje no što je dosada bio slučaj. Odvojeno se moraju testirati čak i modeli iz ograničenih linija«, kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru s novinarima čelnik VW-ova odjela prodaje i oglašavanja osobnih automobila Thomas Zahn.


»Idući će mjeseci za nas biti izazovni«, naglasio je Zahn.


Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila, dodao je on, kazavši kako očekuje da će Golf proći test usklađenosti sa standardom WLTP-a najkasnije krajem rujna.


Proizvođači poput Daimlera, Volkswagena i dobavljača Valea snizili su procjene dobiti, navodeći kao razlog posustajanje globalne prodaje zbog kašnjenja povezanog s pribavljanjem certifikata o usklađenosti s novim standardima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.1.2019. 22:45:56

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account