Izložba likovnih djela Tetiane Maslyk "Život pobjeđuje" otvorena sinoć u Galeriji Kurija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2024. 12:21:54
Izložba likovnih djela Tetiane Maslyk "Život pobjeđuje" otvorena sinoć u Galeriji Kurija

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Ovo je već treća izložba u Sesvetama ove ukrajinske akademske slikarice u mjestu svog privremenog života i rada.



Život pobjeđuje vrlo je simboličan naziv izložbe Tetine Maslyk, a kojeg mi vrlo dobro razumijemo, jer u kolektivnom pamćenju još su svježe naše slike o tome kroz što je sve prolazilo naše društvo u nedavno prošlosti, a na žalost, sada sve to, možda još i gore prolazi ukrajinsko društvo. Akademska slikarica Tetiana Maslyk privremeno nastavljena u Sesvetama svojim je slikama uvjerljivo iskazala svoje osjećaje, kao i patnje mnogih Ukrajinaca. 


Upravo na to je sinoć ukazala Branka Hlevnjak uvodničarka na sinoćnjem otvorenju izložbe i pisac predgovora kataloga. "Iz sadašnje velike destrukcije prouzročene ratom u Ukrajini, a koja je na slikama vidljiva kroz lom stakla, rađa se nova konstrukcija, konstrukcija slika koja nam mnogo govori o unutarnjem stanju same autorice što možemo poistovjetiti s cijelim ukrajinskim društvom", uz ostalo je rekla Hlevnjak. 


Nazočne na otvorenju izložbe pozdravila je ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle, a sama autorica zahvalila je Muzeju za ustupljeni prostor za izložbu odnosno prikaz njenih slika , kao i svima koji prate njen rad. Ovo je Tetiani već treća izložba u Sesvetama što govori o njenom predanom radu ka ekspresiji svog trenutnog duhovnog stanja, ali ujedno njima želi i dodatno skrenuti pozornost na događanja u njenoj domovini.


Izložba ostaje otvorena do 29. ožujka, a može se razgledati radnim danom od 10 do 19 sati.   


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 10:33:23

Create Account