Izložba Susret jednakosti u galeriji sesvetskog muzeja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2017. 23:25:20
Početak: 26.09.2017. 12:00
Izložba Susret jednakosti u galeriji sesvetskog muzeja

Foto: pozivnica

U Muzeju Prigorja u Sesvetama, 26. rujna 2017. u 12 sati otvara se izložba Susret jednakosti IV: Božji grob očima "malenih". 


Izložba predstavlja rad nastao radionici likovne terapije za osobe s intelektualnim i psihičkim poteškoćama koju četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) iz Vugrovca. Njihov „Božji grob“ nastao je prema uzoru iz Riznice zagrebačke katedrale, raskošnom baroknom pokrovu za Božji grob koji je u 17. stoljeću dao izraditi biskup Petar Petretić. Izložba je otvorena za javnost do 6. listopada 2017.


Cilj projekta je integracija osoba s intelektualnim i psihičkim teškoćama u sustav likovnog stvaralaštva.


Ove godine su na radionici kao i prethodnih godina sudjelovali korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb a pridružila su im se i djeca iz Kuće sv. Franje u Vugrovcu, doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U tri dana pod njihovim rukama nastajao je uradak kakvom bi pozavidio svaki muzej pa i sama Riznica.


Sudionici: Marijana Ljubas, Natalija Žmegač, Igor Kosi, Neven Jelenić i Branko Klonpaj (Centar za rehabilitaciju Zagreb),  Nikola, Đuro, Silvijo, Leon, Marko, Oliver, Melisa, Stela, Fabijan, Tea, Donimik, Patrik i drugi (Kuća Sv. Franje)


Radionicu su vodili umjetnici, članovi HULULK-a:  Ana Jakić, Ana Divković, Andreja Hojnik Fišić, Vesna Ivanović, Ivica Fišter, Danko Friščić te slikar i likovni terapeut Krunislav Stojanovski. 

Voditeljica udruge HULULK: Sanda Stanaćev Bajzek.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account