Stotinjak polaznika Ostvarenja izložilo svoje radove u Galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.12.2023. 9:54:49
Stotinjak polaznika Ostvarenja izložilo svoje radove u Galeriji ZIPS

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

"Umjetnost mogućeg 23", naziv je godišnje izložbe polaznika Ostvarenja otvorene sinoć u izložbenom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete.




Velika jednogodišnja izložba likovnih radova stotinjak polaznika Ostvarenja otvorena je sinoć u izložbenom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete. Ostvarenje voditeljice akademske slikarice Sanele Đurinec Raič okuplja likovne talente i polaznike željene izražavanja kroz crtež ili sliku u dječjoj odnosno mlađoj skupini, te u odrasloj skupini. 


U potpuno ispunjenom izložbenom prostoru nazočne je u ime domaćina pozdravio Radoslav Dumančić, tajnik udruge Zelene i plave Sesvete, potporu Saneli i Ostvarenju dala je i ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle u čijim je prostorima Sanela sa svojim Ostvarenjem često stvarala i izlagala. 


Sama voditeljica Đurinec Raič govorila je o potrebi mnogih za izražavanjem vlastitih emocija, a mnogi to najlakše čine crtanjem i slikanjem u čemu ih kroz edukaciju voditeljica podučava raznim tehnikama i podiže zrelosnu razinu i kvalitetu njihova izričaja. Na kraju otvorenja izložbe, sami polaznici dobili su priliku reći što ih motivira u njihovu likovnu izražavanju, te je desetak djece i mladih onako iskreno i jednostavno izreklo svoje emocije. Na posljetku  u ime grupe odraslih polaznika obratio se "dobri duh Ostvarenja", Branko Podolar, legendarni ratni zapovjednik sesvetske brigade koji svoje umirovljeničke dane krati kreativnim izražavanjem, te uz pisanje aktivno sudjeluje u stvaranju svojih likovnih radova zavidne umjetničke razine. "Zahvaljujem Saneli što mi je dala priliku da se obratim u ime odrasle skupine, kao njen najodrasliji pripadnik", rekao je Podolar izazvavši smijeh i odobravanje nazočnih, te u nastavku istaknuo važnost postojanja jedne ovakve skupine koja pruža mogućnost svim zainteresiranima bez obzira na dob za kreativnim izražavanjem, a u ponekim slučajevima to znači i melem za dušu. 


Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca.



Vezane vijesti
Ažurirano: 27.3.2024. 9:12:05

Create Account