Ministar Gordan Grlić Radman: Pamtim odakle sam, ali osjećam se kao Sesvećan i Prigorec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2024. 13:01:02
Ministar Gordan Grlić Radman: Pamtim odakle sam, ali osjećam se kao Sesvećan i Prigorec

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U Sesvetama sam proveo djetinjstvo, išao u školu, stekao mnoge prijatelje, naučio "kaj" i naravno da ću se zalagati za ostvarenje projekata koje Vlada može ponuditi ovdje, a jedan se već počeo ostvarivati - željeznica.




Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman posjetio je u srijedu navečer otvorenje izložbe slika sesvetske slikarice Sanele Đurinec Raič, rođene Vugrovčane, nastanjene u Sesvetama gdje stvara, ali i pedagoški u slikovnom smjeru odgaja sesvetske mlađe naraštaje u likovnoj radionici Ostvarenje. 


Grlić Radman je već dugi niz godina prijatelj obitelji Đurinec i ta poveznica je bila jedan od razloga dolaska na otvorenje, a što je bio povod za izjavu portalu Sesvete danas. 


Na početku Grlić Radman prisjetio se kako je kao dijete 1967. godine s obitelji doselio u Sesvete iz Bosne i Hercegovine, te se nastanio u ovom, kako kaže, prekrasnom prigorskom kraju. Osnovnu je školu polazio u OŠ "Marijan Badel", kako se škola tada zvala, današnja OŠ Sesvete, a gimnaziju u Zagrebu. Ubrzo je u prigorskim naseljima stekao mnogo prijatelja s kojima je odrastao i rado se toga prisjeća, te s nekima i dan danas prijateljuje ili održava prijateljske odnose. Prisjetio se i kako su ga domaći dečki vučili pripovijedati po prigorski, a sam kaže da je, kako je volio pisati pjesme, mnoge pisao na kajkavskom, a školska kolegica Đurđa ga je pri tom ispravljala i služila mu kao podrška. 


Ipak željeli smo čuti, obzirom da se pred nama izbori, može li i Vlada RH nešto učiniti za Sesvete, iako je za većinu stvari u gradskoj četvrti zadužen Grad.


"Naravno, može u onim projektima koji su od nacionalnog značaja. Primjerice tu je željeznička infrastruktura i imali ste prilike prekjučer vidjeti da se počinje rekonstruirati kolodvor Sesvete, ide nova signalizacija, a država može gradu pružiti veliku potporu u denivelaciji Jelkovečke, kada grad zaželi započeti tim projektom. Ono što ćemo sigurno snažnije poduprijeti jest ubrzanje projekta izgradnje brze ceste Soblinec - Marija Bistrica", uz ostalo naveo Grlić Radman dodajući kako je od pandemije covida na ovamo vidjeli osjetan napredak naše zemlje, svakim danom se sve bolje živi, sve su veće plaće i sve viši standard, te se time zaustavlja trend iseljavanja Hrvata i polako počinje obrnuti trend, a to je povratak. 


Pogledajte isječke video zapisa izjave Gordana Grlića Radmana snimljenoga na otvorenju izložbe slika Sanele Đurinec Raič u srijedu, 10 travnja u Galeriji Kurija Muzeja Prigorja Sesvete.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 14:19:14

Create Account