Predstavljamo koalicijsku listu Za Domovinu: HSP, Hrvatsko bilo i HDSS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2024. 8:12:37
Predstavljamo koalicijsku listu Za Domovinu: HSP, Hrvatsko bilo i HDSS

Foto: Plakat

Jedan cijeli narod ne može misliti krivo uz pravilo informiranje, a jesmo li pravilno informirani?  Dragi čitatelji, pročitajte članak i informirajte se o našem programu.



Temeljne vrijednosti koje čine koaliciju ovih stranaka su zajedništvo cijelog hrvatskog naroda koje su zagovarali dr. Ante Starčević, Stjepan Radić i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.


Svjedoci smo nemilosrdnog prodora kapitalizma, nelojalne konkurencije kao i korupcije na svim razinama društva. Na djelu je zamjena stanovništva, naši mladi i obrazovani ljudi napuštaju Hrvatsku a zamjenjuju ih narodi koji nisu vični našoj kulturi i običajima, uglavnom ne razumiju naš jezik. Sela su opustošena, više ne proizvodimo hranu dostatno za naše potrebe a nekmoli za izvoz. Ne konstatiramo ništa novo, svi smo svjesni trenutka postojanja u kojem se nalazimo.


Hrvatski se čovjek osjeća nemoćno pred rasprodajom zemlje i imovine, smatra kako se izoliranjem u svoja četiri zida kada ne čuje i ne vidi, to se i ne događa, a događa se. Najsvjesniji među nama konačno počinju i pobunu u vidu prosvjeda seljaka, koje i ovom prilikom podržavam.

Nije normalno kada konobar u nekoliko godina stekne bogatstvo s kojim kupuje pola Hrvatske a nitko se ne pita za porijeklo imovine, mada ali baš svaki državljanin ove zemlje zna tko stoji iza njega. Prijašnji vlasnik najvećeg dijela RH sada se smatra žrtvom, što u neku ruku i jeste, ali ponovno se vraćamo na porijeklo imovine.


Migranti, potencijalni teroristi, slobodno šeću našim granicama. Policija ima značajno smanjene ovlasti uvođenja reda pri obavljanju svog vrlo složenog i odgovornog posla za koji su sramno malo plaćeni. Vojska na granicama? Imamo li mi vojsku? Do prije samo dva desetljeća bili smo nepobjedivi. Sada je definitivno upitna domovinska sigurnost.


U više navrata su državljani ove zemlje pokušali iskazati svoje mišljenje u referendumskim inicijativama koje se sve redom odbijene iz raznih zakulisnih razloga. Kažu kako je referendum financijski skup. Nije. Danas sve obavljamo putem e-građanina, tisuće zaposlenih je tako i postalo tehnološkim viškom. Zašto se ne može referendum kao i glasovanje obavljati elektronskim putem? Kome to ne odgovara?

Razvija se samo jedna grana privrede na kojoj egzistiramo a to je turizam, što može predstavljati veliki rizik. Nemamo zacrtanu strategiju razvoja demografije, industrije, poljoprivrede, obrazovanja… Nemamo zacrtane niti kratkoročne, srednjoročne a niti dugoročne ciljeve. Ne znamo kuda idemo niti pratimo gdje ćemo biti za godinu, tri ili deset. Svaka Vlada kreće u razvoj s novim smjernicama, kontinuitet ne postoji.


Javni mediji formiraju mišljenje zadovoljavajući svoje vlasnike.

Jedan cijeli narod ne može misliti krivo uz pravilo informiranje, a jesmo li informirani? 

Državljani naše Hrvatske moraju biti svjesni kako smo jedan od rijetkih naroda koji ima i svoju zemlju. Hoćemo li je sada samo prepustiti u ruke onih koji su nas pokrali i opustošili ili ćemo osvijestiti činjenicu kako VLAST PROIZLAZI IZ NARODA I PRIPADA NARODU.


Zalagat ćemo se za izmjenu Ustava RH kao i Izbornog zakona.

Svi državljani RH moraju biti jednakopravni, glasovanje na izborima obavezno.

Sve bitne promjene koje se tiču djelovanja države i društva moraju proći javnu raspravu u koju mora biti uključena struka i politika. Nakon informiranja građana o svim prednostima i nedostatcima prijedloga javne rasprave provodi se referendum za svaku temu ponaosob. On obvezuje sve politike na slijedivost.


Okosnica djelovanja države je pravosuđe. Glavni državni odvjetnik mora biti biran na općim izborima kako bi stekao legitimitet odluka.

Niti jedan gradonačelnik, predsjednik Vlade kao niti predsjednik RH ne može obnašati tu dužnost duže od dvije godine.


Na čelo državnih institucija postavljaju se stručni ljudi, bez obzira na stranačku pripadnost. Svojom imovinom moraju jamčiti uspjeh/neuspjeh vođenja institucija u zadanim vremenskih okvirima.

Ovo sve je lako provedivo ukoliko se ujedinimo u svetom cilju spašavanja društva i države, Bog je stajao uz nas u svim ključnim trenutcima stvaranja Hrvatske.


Vaš glas je snažan i važan, Vi odlučujete, izađite na izbore i zaokružite listu 8 ZA DONOVINU!


Kandidati na Listi 8. koalicije (HSP, HRVATSKO BILO, HDSS)

1. NADA ŠIKIĆ

 2. BRIGITTE BERULEC

 3. ZORICA GREGURIĆ

 4. ANTUN CINDRIĆ

 5. HANA MALINA

 6. MARICA MARIĆ

 7. DALIBOR ŠOSTARIĆ

 8. KATARINA SVETEC

 9. ALIN KAVUR

10. HRVOJE PAVIĆ

11. ZVONKO KOROV

12. MLADEN VUKASOVIĆ

13. ANDRIJA NIKOLIĆ

14. IGOR KIKIĆ


Članak pod pokroviteljstvom

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 14:19:14

Create Account