Plavi grad podijelio 700 porcija bakalara Zagrepčanima i njihovim gostima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2024. 17:12:24
Plavi grad podijelio 700 porcija bakalara Zagrepčanima i njihovim gostima

Foto: Marin Sušić

Uskrs nije sajmeni dan nego blagdan kojeg bi građani trebali provesti zajedno sa svojim obiteljima, rekao je Ivica Lovrić, predsjednik Plavog grada.



U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na Veliki petak na Trgu bana Josipa Jelačića, stranka Plavi grad dijelila je bakalar stanovnicima Zagreba, ali i svim zagrebačkim gostima. Podijeljeno je 700 porcija bakalara, a među ostalima, dijelili su ga predsjednik stranke Ivica Lovrić, članovi Otto Barić i pjevač grupe Baruni Danijel Banić te i nezavisna gradska zastupnica Gordana Rusak.  


„Mi smo oni iz 'NEmožemo' koji u biti sve mogu za razliku od onih koji za sebe viču da mogu, ali ne mogu. Šalim se. U susret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, na Veliki petak, htjeli smo na simboličan način skrenuti pozornost da je Uskrs najveći kršćanski blagdan i da ga ne slave samo u Zagrebu kršćani nego da ga poštuju i obilježavaju svi građani grada Zagreba. Posebno smo to učinili, potaknuti činjenicom da je gradonačelnik Tomislav Tomašević, ove godine odlučio proglasiti Uskrs i Uskrsni ponedjeljak sajmenim danima“, rekao je predsjednik stranke Plavi grad Ivica Lovrić. 


Dodao je kako to „nisu sajmeni nego baš blagdanski dani koje građani provode zajedno sa svojim obiteljima“.

„Dio njih, naravno pohodi crkve. No, nema javnih okupljanja, nema okupljanja na otvorenom jer se Uskrs tako ne slavi“, istaknuo je predsjednik stranke Plavi grad.


„Da bismo skrenuli pozornost da Tomašević namjerno zatire naše svetinje, da zatire tradiciju, da zatire Uskrs, mi smo danas ovdje organizirali podjelu bakalara kojeg smo sami skuhali rano jutros. Hvala svima koji su danas došli i kušali naš bakalar jer oni i na taj način, konzumirajući bakalar ovdje s nama, skreću pozornost na važnost Uskrsa i na važnost toga da Zagreb nastavi živjeti svojim životom te da se zagrebački običaji, navike, tradicija i ono što je uvriježeno i dobro, nasilno ne mijenjaju“, zaključio je Lovrić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2024. 11:23:42

Create Account