Plenković: Imam 100-postotnu potporu za pregovore s HNS-om

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.6.2017. 22:08:11
Plenković: Imam 100-postotnu potporu za pregovore s HNS-om

Foto: HINA/ Denis CERIĆ/ ml

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković  je nakon sjednice stranačkog predsjedništva i Nacionalnog vijeća potvrdio kako je dobio 100-postotnu potporu za pregovore s HNS-om te dodao da je HDZ spreman za razgovore i s drugim parlamentarnim strankama, ali i za nove izbore. 


Sutra nastavljamo s radom u Saboru s aktualnim prijepodnevom i razgovore s drugim parlamentarnim strankama u cilju formiranja stabilne parlamentarne većine. Vrlo je jasna potpora nastavku tih razgovora, a dođe li do prijevremenih parlamentarnih, HDZ je za njih spreman, izjavio je Plenković.

Odgovarajući na novinarski upit, potvrdio kako je dobio 100 postotnu potporu za te pregovore, konkretno sa HNS-om. Na upit što je s ministarskim mjestima, kratko je odgovorio - ništa - i ustvrdio da o tome nisu razgovarali.

Upitan je li spreman neka od njih ponuditi HNS-u, Plenković je rekao kako svako sudjelovanje u vlasti i dogovori podrazumijevaju participaciju na ministarskoj razini. "Čekamo rezultate sjednice HNS-a", kratko je rekao te dodao da se u međuvremenu nisu čuli, iako su im stranačke središnjice u susjedstvu.  

Idemo sada na Klub zastupnika HDZ-a, pripremamo se za sutra, oni (HNS) će donijeti svoje odluke i mi ćemo ih poštovati, poručio je.


Na pitanje ima li HDZ 'plan B', ako HNS odbije suradnju, Plenković je odgovorio - vidjet ćete.

Upitan hoće li biti raspisani prijevremeni izbori ako do petka ne predstavi nove ministre, Plenković je podsjetio kako ih prema Ustavu raspisuje predsjednica Republike, no da će se o tome razgovarati kada dođe vrijeme.

Vidjet ćemo, moguće je sve, poručio je predsjednik HDZ-a i premijer.

Plenković je rekao i kako su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća iskazali zadovoljstvo rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, osobito pobjedom u "dvije ključne utakmice" u Osječko-baranjskoj županija i Gradu Splitu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account