Golijada na Radnikovom stadionu: Sesvete pobijedile Orijent, ukupno je viđeno 9 pogodaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2020. 13:10:58
Golijada na Radnikovom stadionu: Sesvete pobijedile Orijent, ukupno je viđeno 9 pogodaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vjerojatno najviše postignutih pogodaka u jednoj službenoj utakmici 2. lige postignuto je u petak na utakmici Sesvete - Orijent 1919 5:4 (4:3).



Sesvetama ide vrlo solidno u prvenstvu, a Orijent ima niz od nekoliko pobjeda za redom i nalazio se pri vrhu tablice. Već je ta najava bila dovoljna da se očekuje vrlo zanimljiva utakmica. A ispala je možda i najluđa do sad. 


Već u 7. minuti zaspala je obrana Orijenta, Topić je ostao sam na sredini kaznenog prostora gostiju i lagano plasirao loptu u mrežu. Na 2:0 domaći su povisili preko dvostrukog strijelca Geljića koji je u kontri pobjegao lijevom stranom, dotrčao do Berkovića i loptu u mrežu poslao ispod vratara Orijenta 1919, a na kraju u 29. minuti Hlevnjak je udarcem glavom nakon prekida zaokružio domaću trilogiju. 


No, tada slijedi show gostiju iz Rijeke.  U 37. minuti Mulac je iz blizine nakon prekida loptu glavom poslao u domaćeg vratara. Tri minute kasnije  Gerc iz blizine odbijenu loptu gurnuo u mrežu nakon što je Monjac uputio udarac i već je 3:2, smanjen zaostatak kojeg ipak nisu gosti uspjeli održati do odmora, jer se Mikulić u 42. minuti probio desnim bokom do korner-linije, iz mrtvog kuta uputio je prema sredini loptu koja je sretno završila u mreži za konačnih 4:2 u prvom dijelu. 


Na samom početku drugog poluvremena Orijent smanjuje vodstvo na 4:3 pogotkom Mažurina koji je malo prije ušao u igru. U 54. minuti gosti izjednačuju preko Smolčića i na semaforu piše 4:4. 


Bilo je potom nekoliko prilika s obje strane da bi u 70. minuti obrana gostiju ponovo zaspala i ponovo im se ušuljao Geljić koji je iz blizine zatresao mrežu za konačnih 5:4 u utakmici s vjerojatno najviše pogodaka u jednom službenom susretu druge lige u Sesvetama.


Do kraja mogli su Sesvećani postići još jedan pogodak kad je u 73.minuti Majić je pobjegao Vidasu po desnoj strani, ispred njega je stajao vratar domaćih, no Majić loptu šalje umjesto u okvir gola, nebu pod oblake. 


Na kraju Dino Babić može biti zadovoljan, upisana je još jedna pobjeda, i ostajanje u vrhu tablice. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account