Sesvete poražene na Šubićevcu od 28. minute igrale s igračem manje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2024. 13:12:08
Sesvete poražene na Šubićevcu od 28. minute igrale s igračem manje

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska slika

U prvom kolu nastavka natjecanja u 1. HNL-a, odnosno 18. kolu u Šibeniku, Šibenik - Sesvete 3:0 (2:0).



Nogometaši Sesveta došli su na vruć teren Šibenika koji se želi vratiti u vrh poretka i cilj im je povratak u najviši rang. Isto tako niti gosti nisu bili bez bodovnih apetita, no stvari su krenule krivo kad su nogometaši Sesveta u obrani napravili neke neobjašnjive pogreške. Sve do 24 minute bili su tvrd orah za domaćine koji nisu mogli probiti čvrstu gostujuću obranu, no, onda kapetan Sesveta Kulenović nesmotreno i nepotrebno ruši domaćeg napadača u šesnaestercu i to je kazneni udarac kojeg sigurno u 25. minuti realizira Majić za vodstvo Šibenčana.


Samo tri minute kasnije jedan potpuno nepotreban i bedast potez Duvnjaka koji je grubo startao na jednom domaćem igraču iako je već u 11. minuti zaradio žuti karton, pa mu sudac Meljnak dodjeljuje drugi žuti odnosno isključujući crveni karton. Tako je njegovom "zaslugom" u 28. minuti momčad Sesveta ostala s igračem manje, a to im svakako nije olakšalo nastavak susreta. 


Nakon isključenja Šibenik je počeo kontrolirati utakmicu, te je u 40. minuti Majić ponovo postigao pogodak nakon što je sam izbio pred vratara Sesveta Žigera.


U nastavku Šibenik je apsolutno dominantna momčad, gosti su se povukli, s igračem manje u situaciji gostujućeg terena i snažnog protivnika drugo nisu ni mogli, imali su tek jednu ozbiljniju prijetnju u 78. minuti i to bi bilo sve od sesvetskih prijetnji drugog poluvremena. 


Konačnih 3:0 za Šibenik postigao je Trohevski u 88. minuti.





Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2024. 10:54:15

Create Account