LP: Olympiacos - Rijeka 2-1

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.8.2017. 8:25:47
LP: Olympiacos - Rijeka 2-1

Foto: EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

 U prvom susretu četvrtog i posljednjeg pretkola nogometne Lige prvaka Rijeka je na gostovanju u Pireju izgubila od Olympiacosa 1-2 primivši drugi pogodak u trećoj minuti sudačke nadoknade.


Rijeka je povela golom Brazilca Hebera u 42. minuti, a izjednačio je Vadis Odjidja u 66. minuti. Od 83. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Leonard Zuta, a domaćin je do pobjede stigao u posljednjim trenucima susreta golom Alaixa Romaoa.


Uzvratni susret je 22. kolovoza na Rujevici.


Nakon što je preskočio velški The New Saints i austrijski Red Bull Salzburg, hrvatski prvak je stigao korak do plasmana u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Posljednja prepreka je grčki velikan Olympiacos koji je u prvom dvoboju slavio 2-1.


Olympiacos je u prvom poluvremenu imao niz sjajnih prilika, no Simon Sluga je bio iznimno raspoložen. Sluga skinuo je Grcima tri čiste prilike, a onda ih je Heber šokirao pred kraj prvog dijela. Rijeka je povela iz prvog udarca u okvir suparničkog gola. Heber se lijepim potezom oslobodio svog čuvara, a potom s ruba kaznenog prostora opalio u bliži kut za veliko vodstvo Rijeke.


Domaćin je izjednačio u 64. minuti lijepim pogotkom Vadisa Odjidje koji je zabio pod vratnicu nakon povratne lopte Kostasa Fortounisa. Novi problemi za Rijeku stigli su u 83. minuti kada je Leonard Zuta isključen zbog dva žuta kartona. Sedam minuta kasnije domaćin je imao sjajnu priliku, Thanasis Androutsos je pogodio je vratnicu. Nažalost, Rijeka nije uspjela izdržati pritisak Grka, a gol za pobjedu domaćina zabio je Romao glavom iz blizine.


U četvrtak će u 'akciju' u posljednjoj rundi kvalifikacija Europske lige još tri hrvatska kluba. Dinamo će na Maksimiru dočekati albanski Skenderbeu (19.00), Osijek će na Gradskom vrtu ugostiti bečku Austriju (20:45), dok Hajduk gostuje na Goodison Parku kod Evertona (21:05).


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2019. 13:09:14

Create Account