Na otvaranju sezone Sesvećani remizirali uz promašen penal

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.8.2019. 22:47:09
Na otvaranju sezone Sesvećani remizirali uz promašen penal

Foto: Arhivska fotografija, Sesvete danas

Nova sezona Druge hrvatske nogometne lige otvorena je u petak popodne u Sesvetama između domaće momčadi i Cibalije iz Vinkovaca.



Podjela bodova na otvorenju sezone možda je i najpravedniji ishod utakmice iako su i domaći i gosti imali prigode ostvariti pobjedu. 


Odmah na početku nogometaši Sesveta pritišću, ali se gosti s time dobro nose, te se već nakon uvodnih desetak minuta oslobađaju tog pritiska i kreću sa svojom igrom kojom realiziraju prednost.  Loptu je na desnoj strani u nogama imao Dogan, koji je odlično poslužio Bajića. Dobro je pucao, međutim vratar Mikulić je obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Dogan i pogodio vratnicu, ali je akciju pratio Stupar, koji se snašao i iz blizine pogodio praznu mrežu - 0:1. Taj pogodak dao je krila Vinkovčanima, koji nisu štedjeli snagu, nego su željeli doći do drugog pogotka


No sve napade Sesvećani anuliraju, a neke udarce vratar domaćih M. Mikulić izvrsno brani. Na poluvrijeme se otišlo s 0:1 za goste.


U drugom poluvremenu nogometaši Sesveta imaju inicijativu, pritišću, međutim pri tom ostavljaju i prostor za protunapade koje gosti uglavnom završavaju traljavo ili udarce brani odličan vratar Mikulić. Momčad Sesveta nije bila učinkovita u napadima, podosta novih igrača kao da se još nisu uigrali, no nadamo se da će trener Dino Babić uspjeti posložiti redove u narednim susretima.


I kad se već pomislilo da će gosti otići kući pjevajući, domaći izjednačuju.  Lopta je iz kuta upućena pred vrata Cibalije, a u buketu igrača najviši je bio Mesec, koji je glavom uz pomoć vratnice poslao loptu u mrežu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account