NK Sesvete: Usred priprema s pogledom na prvu ligu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2018. 14:50:36
NK Sesvete: Usred priprema s pogledom na prvu ligu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nogometaši Sesveta zajedno sa stručnim vodstvom nalaze se usred zimskih priprema pred početak proljetnog nastavka prvenstva.  Napad na prvu ligu je ipak upitan zbog mnogih razloga, ali ne i sportskih, tako da će se težiti samom vrhu. 


Podsjetimo, sezonu 2017/2018. NK Sesvete nije započeo dobro, bilo je nekih poraza i objektivno neadekvatnih rezultata, te padom u jednom trenutku u donji dio tablice, tamo gdje mu, obzirom na kvalitetu, nije mjesto. No onda je momčad, kao dizelaš, nakon kratkog vremena uhodavanja krenula u pravom smjeru. Podsjetimo, vodstvo kluba na kraju prošle sezone te dovelo je novog trenera, Sergeja Jakirovića koji je ubrzo momčad konsolidirao, te je započeo rast kluba s pozitivnim rezultatima i penjanjem na ljestvici. Jesenji dio prvenstva sesvetski klub završio je na četvrtom mjestu s 31 bodom, samo bod manje iza drugog i trećeg Gorice i Dugopolja, a četiri boda ispred petog Varaždina. Naravno, vodeći je GNK Dinamo II, no ova "rezervna" momčad Dinama ne može u prvu ligu. 


U jeku su zimske pripreme Sesvećana, kombiniraju se bazični treninzi s pripremnim utakmicama kojih je već bilo nekoliko i služile su isključivo kao proba treneru i njegovom stožeru. Neki prvotimci iz ekipe su otišli, no došli su drugi, neki mlađi dečki koji se tek moraju dokazati, a pozitivno je što su svi jako željni dokazivanja.


"Imali smo nekoliko pripremnih utakmica, neke jače, neke malo slabije, a do početka nastavka prvenstva imat ćemo još nekoliko koje će nam pokazati trenutačno spremnost svakog pojedinog igrača, kao i uigranost određenih taktičkih zamisli. Ukoliko zog ovog snijega i mokrog terena nećemo moći na travu moguće je da odemo na nekoliko dana na pripreme izvan Sesveta, no to prije svega ovisi o vremenu", govori nam trener Jakirović za vrijeme treninga istezanja u dvorani sportskog Sava centra.


Koliko su igrači spemni i kakav je cilj, pitamo stratega Sesvećana. "Veći dio njih je već sada spreman za puni pogon, bilo je nešto malo promjena u ekipi, no srž je ostala tu, kvalitetom mislim da spadamo u vrh ovog ranga i s pravom očekujem da ćemo se boriti za sam vrh. Mislim da će i vodstvo kluba zatražiti licencu za prvu ligu, no to ovisi o mnogo faktora, ponajviše o sportskom, nastavlja Jakirović tvrdeći da kvalitetu za sam vrh imaju, da su tu u rangu s Goricom i Dugopoljem i  da će se upravo između ta tri kluba voditi bitka za ulazak u elitni rang. A ako se u tome uspije, tada je već neka druga priča u igri, no ne treba potpaljivati ražanj dok je zec još u šumi. 


Sportski svijet dobro zna da osim sportskog rezultata za ulazak u najviši rang treba još niz drugih parametara, prvenstveno stadion, jer postojeći sv. Josipa Radnika kod Sava centra ne zadovoljava kriterije HNS-a, a ovog se trenutka još točno ne zna kad će krenuti uređenje odnosno rekonstrukcija postojećeg ali sada neupotrebljavajućeg stadiona bivše sesvetske Croatie. 


U svakom slučaju sportski je stremiti najvišem cilju, a također, sportski je i prihvatiti ukoliko se postavljeni cilj ne ostvari u potpunosti. Ono što je dobro, solidno zanimanje navijača za utakmice, tako da uglavnom ima podosta posjetitelja, a ponekad u toplom dijelu godine i kad su atraktivni protivnici, tribina kod Save kapaciteta 500 mjesta zna biti  većinom i popunjena.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account