Brončani Grga u Sesvete nam je s juniorskog taekwondo EP-a donio medalju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2023. 11:44:20
Brončani Grga u Sesvete nam je s juniorskog taekwondo EP-a donio medalju

Foto: TK Orion

Grga Dugac je u jučerašnjoj borbi za treće mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u Estoniji osvojio brončanu medalju!



U proteklih nekoliko dana mladi Sesvećan Grga Dugac sudjelovao je kao član Hrvatske juniorske taekwondo reprezentacije na Europskom juniorskom prvenstvu koje je od 24. do 26. kolovoza održano u glavnom gradu Estonije u Tallinu.


U prvom kolu ga je odmah čekao Talijan, aktualni svjetski prvak iz 2022. Bila je to uzbudljiva i atraktivna borba u kojoj je Grga slavio u obje runde i to uvjerljivo. U drugom kolu je išao na prvog nositelja kategorije, predstavnika Kosova koji protiv Grge izgledao nemoćno te Grga također uzima pobjedu u obje runde. U polufinalu susreće se s predstavnikom Srbije koji je u ovom susretu bio bolji i zaustavio Grgu na velikoj bronci. 


Svom kadetskom zlatu sa EP iz 2020. Grga je tako pridodao i juniorsku broncu te sada kreće put seniora.


"Ponosni smo na Grgu koji je ovu broncu zaslužio svojim 'vojničkim' pristupom treningu i svojom predanosti prema taekwondou, uz koju ima i veliku podršku svoje obitelji na putu prema vlastitom sportskom uspjehu. U njegovu kvalitetu nikada nismo sumnjali, a sada nas trenere vesele novi izazovi u seniorskim kategorijama", izjavila je po dolasku reprezentacije u zagrebačku zračnu luku trenerica Oriona Jelena Vukas.


Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila je sedam medalja na ovom juniorskom EP (dva zlata, srebro i četiri bronce).

"U moru hrvatskih taekwondo klubova, ponosni smo što je Orion ponovno jedan od nekoliko njih koji se s ovog prvenstva vraćaju s medaljom. Rezultat je to velikog ulaganja kluba u naše sportaše, dobre suradnje trenera (taekwondo trenera, kondicijskog trenera, psihologa) i podrške koju imamo od naših roditelja i sugrađana. Hvala svima", zaključuje Vukas.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account