Nevjerojatna "susjeda" iz Dubrave, Sandra Perković vratila se doma s još jednim zlatom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.8.2018. 8:50:04
Nevjerojatna "susjeda" iz Dubrave,  Sandra Perković vratila se doma s još jednim zlatom

Foto: Arhiva

Nakon što se upisala u povijest kao prva sportašica, uključujući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj disciplini, Sandra Perković se vratila u Zagreb. No sezona, kaže, za nju još nije gotova.



U zračnoj luci najboljoj svjetskoj bacačici diska priređen je svečani doček.


Jako sam sretna da sam napokon to peto zlato donijela u Hrvatsku i da smo ispisali povijest zajedno. Bilo je jako teško natjecanje, ali na kraju smo se opet izvukli kao pobjednici. Kako sam ranije rekla, da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko, istaknula je Perković.


Sandra se osvrnula i na svoj nastup u Berlinu, Ne želim reći da sam pokleknula pod pritiskom, nego se jednostavno stvari nisu odvijale kako su se trebale odviti, ali je simpatična činjenica da sam bacila 67,62, isto kao što sam bacila 2012. godine u Helsinkiju, nakon isto dva 'kiksa'. I onda taj ispravan hitac 67,62 s kojim sam odnijela zlato, isto ispred Nadine Mueller. Povijest se ponovila i to u Njemačkoj.


Iako je europsko zlato kruna ove sezone, kaže Perković, za nju nema odmora, Moja sezona još nije gotova, ovaj mjesec je najteži mjesec. Očekuje me još 31.8. finale Dijamantne lige u Bruxellesu, nakon toga me očekuje Hanžek i kraj natjecanja je Kup kontinenata u Ostravi, gdje ću predstavljati Europu.


Sandrin uspjeh komentiro je i njezin trener, Edis Elkasević, Mislio sam da će biti lagano kao prošle godine u Londonu, gdje nisam ni vidio ostatak natjecanja. Samo sam gledao i uživao. Ona je navikla zakomplicirati, nažalost. Ne namjerno. To je sport. To je Europsko prvenstvo i mi njega nismo shvatili lagano. Nismo se zafrkavali, ušli smo jako ozbiljno u to. No, prvi put se tako nešto desilo, ali izvukla se kao pobjednik. I to je najvažnije. U petom hicu je Sandra pokazala tko je i zašto je to što je.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.5.2018. 22:34:28

Create Account