Orionovac Grga Dugac zlatni na G1 Slovenija Open

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2020. 10:37:38
Orionovac Grga Dugac zlatni na G1  Slovenija Open

Foto: TK Orion

Grga Dugac član Taekwondo kluba Orion osvojio je zlatnu medalju na prošli vikend održanom G1 turiru Slovenija Open.

 


Proteklog vikenda Orion je sa svojim članovima sudjelovao u Ljubljani na G1 turniru Slovenia Open na kojem je nastupilo više od 800 natjecatelja iz 21 zemlje Europe i Izraela. Nastupilo je četvero članova Oriona.  


Naš Grga Dugac (kadet -61kg) i dalje je nezaustavljiv. Nakon osvojenog prvog G turnira Croatia Open-a, Grga osvaja i drugi. I to osvaja pobjedama prekidom u sve tri borbe . Redom je pobjeđivao predstavnike Slovačke, Njemačke i Italije. 


"Grgini nastupi nam daju za pravo da se neskromno nadamo da će Grga nakon kriterijskih turnira zauzeti mjesto u reprezentaciji, te nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Estoniji krajem kolovoza", rekla je predsjednica i trenerica Oriona Jelena Vukas


Za Niku Jandroković (kadetkinja -41kg) ovaj je turnir bio prilika za prikupljanje iskustva, prvi nastup na G turniru. Nakon dobre borbe, poražena je u prvom kolu protiv predstavnice Njemačke 12:9. 


Nikin brat, Adrijan (junior -63kg) pobjeđuje u prvom kolu predstavnika Italije, dok ga za medalju zaustavlja domaćin, trofejni predstavnik Slovenije. 


Za Ivanu Arelić (seniorka -57kg) ovo je također uvod u svijet seniora te prvi seniorski nastup na G turniru. Odmah u prvom kolu Ivana se suočava sa predstavnicom Italije koja iza sebe ima medalje sa Europskih prvenstava, Svjetskog vojnog prvenstva, brojne medalje sa G turnira i iskustvo nastupa na Grand Prix-evima. Nakon što je Ivana vodila kroz gotovo cijelu borbu, u posljednjoj rundi pred kraj same borbe, protivnica stiže rezultat te nakon izjednačenja (8:8) borba odlazi u dodatnu rundu gdje pobjeđuje borac koji prvi postigne bod ("zlatni bod"). Nakon što ni jedna nije uspjela postići zlatni bod, o pobjednici je odlučivao sustav (više registriranih "dotakanaca" udarne površine kroz borbu) i time je naša Ivana poražena i zaustavljena od daljnjeg natjecanja. 


"Protivnica je turnir završila na drugom mjestu pa nas ipak tješi da smo "tu negdje", a i prkupili smo prve bodove na svjetskoj i olimpijskoj rang listi", dodala je trenerica Vukas.


Na G1 Slovenija Open Hrvatska je ukupno osvojila 27 medalja, 10 zlata, 7 srebra i 10 bronci i zauzela ukupno treće mjesto, a evo tom uspjehu je  svojim zlatom pridonio i naš Grga. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.12.2020. 16:44:29

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account