U Sesvetama 24. Prvenstvo Hrvatske u pikadu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 9.4.2017. 13:29:05
U Sesvetama 24. Prvenstvo Hrvatske u pikadu

Foto: HINA/ HPS/ ua

Ovog vikenda u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama održava se 24. po redu Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu, a u prvim odigranim disciplinama u juniorskoj konkurenciji naslov prvaka Hrvatske osvojio je Filip Ljubenko iz Zagreba, dok su kod seniora u cricketu slavili Splićanka Martina Maglica i Boris Krčmar iz Zagreba.


Krčmar je još jedno zlato osvojio u parovima i to u tandemu s Alanom Ljubićem, dok su kod dama najbolje bile Vlatka Lešić iz Varaždina i Vlasta Stankić iz Rijeke.


Filip Ljubenko je pravi 'wunderkind'. Iako još nije napunio 15 godina (rođen 21. studenoga 2002.), slavio je u uzrastu do 18 godina starosti, dakle protiv suparnika koji su i do tri godine stariji od njega. Njegov talent je rano prepoznat jer je još prije dvije godine uvršten u juniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio srebro na svjetskom i broncu na europskom prvenstvu.

"Presretan sam zbog ovog uspjeha za koji zasluge ima cijela moja obitelj, mama, mlađi brat i tata koji je također pikadista i već me nekoliko godina vodi na turnire po cijeloj Hrvatskoj. Oni mi daju podršku bez koje ovo ne bih mogao napraviti. Želja mi je osvojiti još jednu medalju s juniorskom reprezentacijom na EP koje će se u lipnju održati u Italiji", rekao je Filip, inače učenik OŠ Medvedgrad s prosjekom ocjena 5,0.


U finalu je pobijedio Antu Bilelu iz Splita, dok je bronca pripala Karlu Predovanu iz Rijeke.


Seniorima su cricket i parovi poslužili kao odlično zagrijavanje za 501, elitnu disciplinu čija će se završnica održati u nedjelju. Boris Krčmar je osvajanjem oba zlata samo potvrdio da će u to natjecanje ući kao prvi favorit za novi naslov državnog prvaka. U cricketu je redom pobijedio Mišu Stankovića, Igora Šestana, Hrvoja Margetu, Ivicu Cavrića, Alana Ljubića, Dragutina Pečnjaka te u finalu Vladimira Lešića. Lešić se tako zadovoljio srebrom, dok je Pečnjak osvojio broncu.


Savršeni učinak Krčmar je imao i u parovima gdje je u tandemu s Alanom Ljubićem, klupskim suigračem iz PK Janje iz Mikulića, lakoćom došao do zlata. Dva puta su pobijedili danas najjače suparnike, Deana Biškupića i Željka Grubišića. Zanimljivo je da je i bronca završila u Zagrebu, a osvojili su je Miroslav Ivković i Ratko Kruhonja.


Aktualna prvakinja Hrvatske Martina Maglica u Sesvete je doputovala u odličnoj formi i to je potvrdila osvajanjem naslova u cricketu. Redom je pobijedila Vlastu Stankić, Marinu Leticu, Vlatku Lešić, Josipu Krželj te u finalu još jednom Leticu. Bronca je pripala Josipi Krželj, dok je bez medalje iznenađujuće ostala Ivana Tadić iz Stobreča koja je imala status favorita za osvajanje zlata.


Dojam je donekle popravila osvajanjem srebra u parovima u tandemu s Oljom Pavlović iz Splita, a na putu do najvišeg mjesta pobjedničkog postolja zaustavila ih je iskusna varaždinsko-riječka kombinacija Vlatka Lešić i Vlasta Stankić.


Uručena su i priznanja ukupnim pobjednicima Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2016/17., a završila su u rukama Ivane Tadić (seniorke), Vladimira Lešića (seniori 1. kategorija), Mladena Carića (2. kategorija), Matka Delaša (3. kategorija) i Filipa Ljubenka (juniori).


Rezultati PH


JUNIORI U-18 - 501 SO

1. Filip Ljubenko (Zagreb)

2. Ante Bilela (Split)

3. Karlo Predovan (Rijeka)


SENIORKE - CRICKET

1. Martina Maglica (Split)

2. Marina Letica (Laduč)

3. Josipa Krželj (Stobreč)


SENIORKE - PAROVI 501 MO TEAM

1. Vlatka Lešić (Varaždin) i Vlasta Stankić (Rijeka)

2. Ivana Tadić (Stobreč) i Olja Pavlović (Split)

3. Anja Anić Matić i Nina Rašić (obje Split)


SENIORI - CRICKET

1. Boris Krčmar (Zagreb)

2. Vladimir Lešić (Split)

3. Dragutin Pečnjak (Bistra)


SENIORI - PAROVI 501 MO TEAM

1. Boris Krčmar i Alan Ljubić (obojica Zagreb)

2. Dean Biškupić i Željko Grubišić (obojica Zagreb)

3. Miroslav Ivković i Ratko Kruhonja (obojica Zagreb)


(Hina)


Create Account