Utakmice sesvetskih klubova ovog vikenda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2018. 16:42:54
Utakmice sesvetskih klubova ovog vikenda

Foto: Ilustracija

Ovog vikenda igraju sesvetske rukometašice, rukometaši i košarkaši.


Rukometašicama Sesveta prošli je tjedan započeo nastavak prvenstva u kojem su kod kuće pobijedile Dugo Selo što im je donijelo nova dva boda, ali ne i pomak, jer u i ovog trenutka vrlo visoko, na četvrtom mjestu, što je možda i malo iznenađenje. Naime, nekoliko igračica iz prvog sastava je u zimskoj pauzi napustilo klub, pa su neki se već u uplašili za status kluba, ali su u klub pristigle i mlađe igračice koje su se pokazale iznimno kvalitetnim kao primjerice Dora Lukić koja bi mogla imati vrlo zapaženu ulogu u igri cjelokupne ekipe. 


Iznad Sesvećanki su tri, već dugo niz godina uvjerljivo najbolje hrvatske ekipe, treća Koka, druga Podravka Vegeta i ovog trenutka prva Lokomotiva koja je pokazala da je trenutačno nijansu bolja i od Podravke, a prije koji da došle su i do četvrt finala Challenge kupa. 


Upravo njih rukometašice Sesveta dočekuju ove subote u vjerojatno najtežoj, ali svakako i najaktraktivnijoj utakmici u gimnazijskoj sportskoj dvorani.  Utakmica se igra s početkom u 17,30.



Rukometaši iznenađujuće dobri!


I dok su rukometašice već u punom pogonu nastavka, rukometašima ovog vikenda započinje proljetni nastavak prvenstva. MRK Sesvete nakon jesenjeg ulaska u najviši rang, u Premijer ligu i očekivane borbe za opstanak u ligi, nalaze se neočekivano visoko, u redini tablice na šestom mjestu tablice od trenutačno deset ekipa uz podatak da u ovom dijelu natjecanja ne sudjeluju naše najbolje momčadi PPD i Nexe.


Sesvećani su nakon početnih poraza se konsolidirali, zaigrali jako dobro i s porastom samopouzdanja rasla im je i kvaliteta. U subotu se igra 13. kolo, do kraja ovog dijela natjecanja ima još šest kola od čega tri uvjetno rečena teža i tri lakša protivnika, pa bismo već sad mogli reći da su naši rukometaši u svojoj prvoj sezoni najvišeg ranga ostvarili cilj i osigurali svoje mjesto u elitnom razredu.


Subornju prvu utakmicu nastavka igraju u gostima protiv Gorice u Velikoj Gorici s početkom utakmice u 19 sati.  Gorica je trenutačno osma s dva boda manje od Sesvećana.


Košarkašima Sesveta u nastavku dvije pobjede!


KK Sesvete nakon božićne pauze zaigrali su nastavak prvenstva gdje su u dva gostovanja zabilježili dvije pobjede. Trenutačno su četvrti u drugoj ligi centar iz Dubrave, Zapruđa i Samobora. U nedjelju, 11. veljače odlaze i na treće gostovanje kod KK Zapad koji je trenutačno sedmi na tablici. Ukoliko žele ostati u igri za vrh, sa zapadne strane moraju se vratiti s bodovima. Utakmica na Velesajmu započinje k'o Gary Cooper točno u podne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account