Miriši na skandal: Zbog protivničkog pozitivnog igrača sesvetski rukometaši u samoizolaciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2020. 15:36:45
Miriši na skandal: Zbog protivničkog pozitivnog igrača sesvetski rukometaši u samoizolaciji

Foto: Sesvete danas, arhiva

Nedjeljna rukometna utakmica u Bjelovaru ima svoj nastavak, ne sportski, nego zdravstveni, a možda i pravni.U nedjelju je u Bjelovaru odigrana utakmica 10. kola Paket 24 Premijer lige između Bjelovara i Sesveta u kojoj su gosti pobijedili s 23:22. Sa sportskog stajališta ništa sporno, unatoč hendikepima sesvetska je momčad bila bolja i zasluženo pobijedila. Međutim nastavak priče nije tako dobar.


Ispostavilo se da je jedan igrač domaćina pozitivan na koronavirus i da je kao takav igrao utakmicu. Zbog njega je cijela momčad Sesveta morala u samoizolaciju na 10 dana. Ono što je u cijeloj toj priči najstrašnije jest da, prema našim informacijama, postoje naznake da su u klubu znali da im je igrač pozitivan, no kako se radi o vrlo značajnom igraču, prešutno je poslan u igru nebili se domaćini domogli pobjede. Naime, zbog raznih ozljeda četvorica najznačajnijih sesvetskih rukometaša  nisu u Bjelovaru mogli nastupiti, pa su u bjelovarskom klubu zacijelo željeli ugrabiti priliku i domoći se pobjede, pa i na ovakav način.


Ako je to što smo opisali doista istina, tada postoje osnovani razlozi za policijsko istraživanje, jer se radi o mogućnosti počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti.


Kako god bilo, rukometaši Sesveta su u samoizolaciji narednih 10 dana, dakle i utakmica protiv Zameta u Rijeci planirana za naredni vikend je odgođena, a što će biti s domaćom utakmicom protiv Varaždina još će se vidjeti. Naime, nakon okončanja samoizolacije, Sesvećani bi mogli imati tek jedan trening uoči utakmice, a to doista ne bi bilo fer, jer zaista nisu sami krivi za ovo što im se dogodilo. Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2021. 16:14:56

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account