Poraz rukometašica Sesveta na teškom gostovanju u Splitu na kraju jesenjeg dijela sezone

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2023. 13:19:36
Poraz rukometašica Sesveta na teškom gostovanju u Splitu na kraju jesenjeg dijela sezone

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U 10. kolu 1 HRL-a za žene u subotu u Splitu, Split 2010 - Sesvete Agroproteinka  28:24 (13:10).



S teškog gostovanja u Splitu Sesvećanke se vraćaju kratkih rukava izgubivši od ipak iskusnije i jače ekipe.

Utakmica u Splitu nije dobro počela za sesvetske rukometašice, jer domaće rade niz 4:0  odmiču se, no gošće polako hvataju priključak i na ulasku u posljednjih deset minuta imaju minus dva (8:6). Preostalih deset minuta Splićanke dobivaju 5:4 pa je na kraju prvoga dijela zaostatak gošći bio tri pogotka (13:10). 


S dva pogotka na početku drugog dijela, Sesvete se priključuju i dolaze na minus jedan (13:12). No, odgovor domaćina bio je silovit. U samo šest minuta sedam pogodaka i odlaze na velikih 20:13. Za mnoge je u tom trenutku utakmica bila odlučena, ali ne i za mlade rukometašice Sesveta. Sredinom nastavka one su uspjele prepoloviti svoj zaostatak i opet utakmicu učiniti neizvjesnom (26:23). Ipak, Splićanke ne posustaju i ne dopuštaju novo opasnije približavanje te na kraju slave 28:24.  


Treba svakako reći da su Sesvećanke igrale bez organizatorice igre i jedne od najboljih igračica iz njihove vrste Nike Gavrilović. 

U redovima Sesveta prvo ime je Lana Jurina s osam pogodaka od toga nepogrešivih šest iz sedmeraca, dok je Lucija Krezo postigla šest pogodaka.  


Ovime je završen jesenji dio sezone koji Sesvete Agroproteinka završavaju na osmom mjestu. Nastavak natjecanja je 13. siječnja kada Sesvete dočekuju  Koku.


Sesvete: Veronika Mamić (6), Lucija Rezo, Lea Krznar  (1); Tina Würth 3, Magali Lujić 1, Nika Peričić, Petra Krezo 3, Magdalena Janković Miloš 1, Lucija Krezo 6, Anamaria Puđa, Lara Zovko, Ana-Marija Bikić 2, Lana Jurina 8 (6) i Katja Hunjadi 

Trener: Nikola Škorić




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account