Tri mlade Sesvećanke u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2023. 18:45:24
Tri mlade Sesvećanke u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Magali Lujić, Nika Gavrilović  i Lana Jurina pozvane su u hrvatsku juniorsku reprezentaciju koja uskoro igra kvalifikacijski turnir  za Svjetsko rukometno prvenstvo.



Hrvatski rukometni savez objavio je jučer vijest o okupljanju Hrvatske juniorske reprezentacije uoči kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo. Na popisu su se našle tri igračice RK Sesvete Agroproteinka. Magali Lujić, Nika Gavrilović i Lana Jurina unatoč juniorskih godina već su dulje vremena standardne igračice seniorskog sastava sesvetskog kluba. 


Zanimljivo da je više igračica od Sesveta, pozvano samo iz čakovečkog Zrinskog, četiri igračice. Bogate Podravka i Lokomotiva ne trebaju se zamarati mukotrpnim radom stvaranja novih igračica, jer će ih ionako, kad stasaju, kupiti, kao što je do sad već mnogo Sesvećanki otišlo u bogatije klubove u Hrvatskoj i inozemstvu, pa stoga nije nimalo čudno da u seniorskom sastavu naše reprezentacije sada imamo čak tri  bivše Sesvećanke, Luciju Bešen, Miju Brkić i Laru Burić. 


A što se tiče juniorske reprezentacije i kvalifikacija, prenosimo vijest HRS-a: 


Izbornik hrvatske ženske juniorske reprezentacije Nenad Smiljanec objavio je popis igračica za završne pripreme i doigravanje za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Vrnjačkoj Banji od 21. – 26. 11. 2023. godine. Na popisu se nalazi 16 igračica. Kratke pripreme prije puta u Srbiju, održat će se u Daruvaru.  


Kao što je poznato, na dodatnim kvalifikacijama sudjeluje pet reprezentacija. Uz domaćina Srbiju, tu su još Hrvatska, Španjolska, Italija i Farski Otoci. Prvi susret Hrvatska igra protiv Farskih Otoka 21. studenog 2023. godine u 19.30 sati. Dva dana kasnije naše mlade rukometašice čeka Italija u 17.00 sati. Nakon dana predaha, 25. studenog Hrvatska ima susret protiv Španjolske u 16.30 sati, a posljednjeg dana natjecanja, 26. studenog čeka je Srbija u 13.00 sati.


Popis igračica 

LEA ZETOVIĆ – S.L. BENFICA ( do prošle sezone Sesvećanka)

EMA NOVOSEL – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

KATJA VUKOVIĆ – RK PODRAVKA VEGETA

LARA PERIĆ – ŽRK KOKA

KALA KOSOVAC – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

LANA JURINA – RK SESVETE AGROPROTEINKA

TENA MEGERLE – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

ANJA BALENT – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

IVA BULE – RK DALMATINKA

IVA ZRILIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

NIKA GAVRILOVIĆ – RK SESVETE AGROPROTEINKA

SARA MARENDIĆ – ŽARK SPLIT

ANĐELA ŽAGAR – HC METZ

MAGALI LUJIĆ – RK SESVETE AGROPROTEINKA

EMA BALAŠKO – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

MAJA GRGOŠEVIĆ – ŽRK DUGO SELO ‘55



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account